Külföld

Megerőszakolta iskolatársát, órákon belül kiengedték a börtönből

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 26. 16:13

Fellebbezett a kilenc hónapos börtönbüntetés ellen, és ki tudta fizetni az óvadékot, így szabadon távozhatott. Áldozatára súlyos hatással vannak a történtek.

Órákon belül kiengedték a börtönből azt a fiatalt, akit kilenc hónap szabadságvesztésre ítéltek, mert még 2019-ben megerőszakolta akkori iskolatársát, írja a news.com.au.

Az ausztráliai Parramattában tárgyalt ügy végén azért bocsátották szabadlábra a tettest, mert fellebbezett az ítélet ellen, és ki tudta fizetni az óvadékot. A kilenc hónapos börtön a legsúlyosabb ítélet volt, amit kaphatott.

A vád szerint a 2019-es eset során az akkor 16 éves tettes két órán keresztül erőszakolta és fojtogatta áldozatát. A lány most azt a nyilatkozatot tette: „A két órán át tartó bántalmazás óriási hatást tett rám. Megerőszakolt, és elvette a szüzességemet. Elvette az önbizalmamat, a mentális egészségemet és a támadás előtti boldog életemet.

Nem ismerem fel az embert, akivé a támadás után változtam.

A tettes ártatlannak vallotta magát a tárgyaláson. A bíróságon kiderült, hogy az áldozat belegyezett bizonyos szexuális tevékenységekbe, másokba viszont nem. Ezen felül alkoholos befolyásoltság alatt volt, amit a tettes kihasznált. A bíró kiemelte, hogy a tettes semmiféle bűnbánatot nem érez az erőszakért.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#erőszak#bíróság#ausztrália#börtön#óvadék

Címlapról ajánljuk