Külföld

Leszállás közben összeütközött két repülőgép, többen meghaltak

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 19. 7:57

A kisgépek egy kaliforniai repülőtéren ütköztek össze, nagyjából hatvanméteres magasságban. 

Legalább két ember meghalt, amikor leszállás közben összeütközött két kisgép a kaliforniai Watsonville repülőterénél – jelentette a helyi sajtó. A repülőgép leszálláshoz készülődtek, amikor nagyjából hatvanméteres magasságban egymásnak csapódtak.

Egy szemtanú elmondta: a repülőtér mellett autózva azt látta, ahogy az egyik gép hirtelen jobbra dől, és eltalálja a másik gép szárnyát. Előbbi gép azonnal lezuhant, míg a másik nehezen, de tovább repült, majd a repülőtér másik végén csapódott a talajnak, hatalmas lángokkal.

Leszállás közben összeütközött két repülőgép, többen meghaltak
Az egyik lezuhant repülőgép roncsa a kaliforniai Watsonville repülőterén 2022. augusztus 18-án, miután két kisrepülő landolás közben összeütközött.  Fotó: MTI/AP/Nic Coury

A helyi idő szerint csütörtök délután három óra körül történt balesetben Cessna 340-es és egy Cessna 152-es típusú gép zuhant le. Az egyiken ketten voltak, a másikban csak a pilóta. A földön senki sem sérült meg. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a balesetnek volt-e túlélője.

Nem ez volt az egyetlen repülőgépbaleset aznap Kaliforniában. El Cajonban egy kisgép egy utcára zuhant, nem messze egy autópálya-felüljárótól, a Los Angeles közelében található Camarillo repülőtéren pedig egy ultrakönnyű kisgép fejjel lefelé csapódott egy hangárba. A két gép pilótái súlyos sérüléseket szenvedtek, de túlélték a baleseteket.

Nyitókép: Twitter / WatsonvilleCity

#Külföld#repülőgép#baleset#ütközés#kalifornia#egyesült államok

Címlapról ajánljuk