Külföld

Szexuális bántalmazás miatt tett feljelentést a nő, de a bíró szerint kihívóan öltözködött

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 18. 13:53

Így meg az áldozathibáztatás Indiában.

A délnyugat-indiai Keralában egy bíró azzal utasította el egy nő szexuális bántalmazás miatt tett panaszát, hogy a panaszos kihívóan öltözködött. 

Ezzel magyarázta a bíró, miért engedi előzetes óvadék fejében szabadlábra azt a 74 éves férfit, akit szexuális zaklatással és bántalmazással vádolnak, írja a CNN.

A bírósági határozat szerint a férfi óvadékkérelméhez csatolt fotók azt mutatják, hogy a nő „szexuálisan provokatív” ruhát viselt.  Továbbá a bíró szerint „lehetetlen elhinni”, hogy egy fogyatékkal élő férfi képes lenne erőszakkal az ölébe rántani egy nőt, és szerinte és arra sem lenne képes, hogy „a melleit szexuális indíttatásból tapogassa”.

A portál megjegyzi: a bírói ítélet híre nagy felháborodást keltett Indiában, ahol gyakori a nőkkel szembeni diszkrimináció, a szexuális erőszakot pedig sok esetben be sem jelentik, mert a jog olyan kevés segítséget nyújt az ilyen ügyekben, a bírósági eljárások pedig hírhedten hosszú ideig tartanak. Az országban éppen ezen a héten engedtek szabadon 11 férfit, akik 2002-ben egy terhes nőt erőszakoltak meg. Az áldozat meghalt, a 2008-ban életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt elkövetők jó magaviseletük miatt szabadulhattak ki.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

 

#Külföld#india#szexuális bántalmazás

Címlapról ajánljuk