Külföld

Olyan durván bántalmazták hathetes gyereküket a szülők, hogy mindkét lábát amputálni kellett

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 14. 16:16

Most derült ki, hogy a kegyetlen bántalmazást elkövető brit pár továbbra is börtönben marad – a ma már hétéves fiú nevelőanyjának legnagyobb örömére.

Nem szabadulhat a börtönből Jody Simpson és Anthony Smith, akik olyan kegyetlenül bántalmazták akkor még csak hathetes gyereküket, hogy a kisfiú mindkét lábát amputálni kellett, írja a Daily Star. A kis Tony azóta már nevelőanyjával, Paula Hudgellel él együtt, akinek a nevét is felvette.

A most hétéves fiút csecsemőkorában úgy összeverték, hogy számos csontja eltörött, szepszist kapott, és több szerve is leállt. A kisfiút máig kezelik csípő- és derékproblémákkal, valamint teljesen megsüketült az egyik fülére.

A szülőket tíz év börtönre ítélték, de augusztus végén szabadulhattak volna. A kormány miniszterelnök-helyettese, Dominic Raab viszont nemrég maga hívta fel az anyukát, hogy közölje: a tettesek egy nemrég megváltoztatott törvény miatt mégis rács mögött maradnak.

Paula szerint a gyerek is nagyon örült, amikor meghallotta, hogy bántalmazóit nem engedik ki a börtönből. Raab nem tudta megígérni, hogy a jövőben is meg tudja akadályozni szabadlábra bocsátásukat, de úgy érezte, hogy elég erős jogi helyzetben vannak.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#csecsemő#bántalmazás#láb#amputál#börtön#szülő

Címlapról ajánljuk