Külföld

Rendőrség: Nem emberhúsból készült a hullaházi dolgozó főzőversenyes étele

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 5. 13:14

Tiszta vizet öntöttek a pohárba. 

Meglepő közleményt tett közzé az amerikai Illinois államban található Williamson megye rendőrsége, ami tudatta mindenkivel, hogy a megye egyik városában zajlott főzőversenyen nem emberhúsból készült étel került terítékre – írta a Chicago Tribune. Erre azért volt szükség, mert a Facebookon több százezren osztottak meg egy cikket, ami ezt a hamis állítást tette.

A KVTA4 nevű oldalon megjelent írás szerint egy Carterville városában évente megrendezett főzőversenyen egy húsgombócos spagettivel nyert egy hullaházban dolgozó nő, aki munkahelyéről ellopott emberi testrészek – egészen pontosan herék – felhasználásával készítette el az ételt. Ez a cikk szerint akkor derült ki, amikor az egyik zsűritag ráharapott „egy műherére”, és a nőt ezután letartoztatták.

Miután a cikk terjedni kezdett, és más oldalak is beszámoltak róla, a rendőrség augusztus 3-án kiadott egy hivatalos közleményt, és cáfolták, hogy az eset megtörtént. Mint írták, az esetről szóló beszámoló egy szatirikus híroldalon jelent meg. Egy olyan oldalon, ami nem is csinál titkot abból, hogy álhíreket jelentet meg. Úgy, mint Magyarországon a Hírcsárda.

A Chicago Tribune cikke szerint a vicces álhírt több mint háromszázezren osztották meg a Facebookon, és a felhasználók közül többen is elhitték, hogy az eset valóban megtörtént.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Anna_Shepulova / GettyImages

 

#Külföld#álhír#szatíra#viccoldal#egyesült államok#rendőrség#illinois

Címlapról ajánljuk