Külföld

„Halálra verjük és felgyújtjuk” – három évet kapott a járványügyi szakértőket fenyegető férfi

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 5. 8:53

Joe Biden amerikai elnök egészségügyi főtanácsadóját, más szakembereket és családtagjaikat akarta megkínozni és meggyilkolni. 

Három évig tartó börtönbüntetésre ítéltek csütörtökön egy 57 éves amerikai férfit, aki halálos fenyegetések sorát küldte a koronavírusjárvány elleni védekezésben fő szerepet játszó Anthony Faucinak és más amerikai egészségügyi tisztségviselőknek – jelentette az AP amerikai hírügynökség. Fauci jelenleg Joe Biden amerikai elnök egészségügyi főtanácsadója és a legelismertebb járványügyi szakember az Egyesült Államokban.

Thomas Patrick Connally, Jr. ellen egy évvel korábban emeltek vádat, mert egy svájci e-mailcímről névtelen halálos fenyegetéseket küldött Faucinak. 

A levelekben közölte, hogy „levadásszák, elfogják, megkínozzák és megölik” Faucit, valamint, hogy „kivonszolják az utcára, agyonverik és felgyújtják” a szakembert a járvány elleni védekezésre javasolt módszerek miatt.

A férfi fél éven át küldte rendszeresen a leveleket, amelyekben nem csak Faucit, de családját is gyilkossággal fenyegette. Mellette még az amerikai Országos Egészségügyi Intézet egykori igazgatójának, Pennsylvania állam egészségügyi miniszterének, egy egészségügyi tisztségviselőnek és egy vallási vezetőnek is küldött fenyegető e-maileket.

Connally májusban bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott vádakban, melyek miatt akár tíz évig tartó börtönbüntetésre is ítélhették volna.

Nyitókép: Dr. Anthony Fauci egy szenátusi meghallgatáson, 2021. július 20-án. Fotó:J. Scott Applewhite-Pool/Getty Images

 

#Külföld#koronavírus#járvány#védekezés#oltás#halálos fenyegetés#egyesült államok#anthony fauci#börtön

Címlapról ajánljuk