Külföld

Több évtized után sem úszta meg a nemi erőszakért járó büntetést a BBC egykori műsorvezetője

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 3. 21:43

John Caine egy tizenéves fiút azzal hálózott be, hogy bevitte a rádióstúdióba, és sportkocsiján haza is fuvarozta.

Nyolc év börtönre ítélték a BBC egykori műsorvezetőjét, aki megerőszakolt egy tizenéves fiút az 1970-es években – erről maga a brit közmédia számolt be.

A most 69 éves John Caine azzal hálózta be a gyermeket, hogy többször bevitte a rádióstúdióba, és sportkocsiján haza is fuvarozta. Három rendbeli, 16 éven aluli személy ellen elkövetett nemi erőszakért ítélték el: két esetben akkor zaklatta a fiút, amikor autóval hazavitte, egyszer pedig akkor, amikor a fiú más gyerekekkel együtt a birtokán aludt. John Caine ekkor bement éjjel a gyermek sátrába, és szexuálisan bántalmazta, miközben egy másik, ismeretlen személy lefogta a fiút.

Caine-t 1999-ben már elítélték fiatal fiúk ellen elkövetett szexuális bűncselekményért, ami miatt élete végéig a szexuális bűnelkövetők nyilvántartásában marad. Azóta, hogy kikerült a börtönből, nem indult ellene újabb eljárás, amit ügyvédje is hangoztatott. Az ügyész a bíróságon egy személyes vallomást olvasott fel az áldozattól, akinek a történtek az egész életét meghatározták, és nap mint nap emlékezik rá.

Illusztráció: Richard Williams/Mirropix/Getty Images

#Külföld#bbc#egyesült királyság#nemi erőszak#pedofília

Címlapról ajánljuk