Külföld

Hamarosan megnyit a gasztronómiai világkiállítás, de tilos lesz bármit is megkóstolni

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 2. 17:07

A hongkongi rendezvényen nem szabad levenni a maszkot a koronavírus-járvány miatt életbe léptetett korlátozások miatt. 

Hongkongban betiltották az étkezést az éves gasztronómiai világkiállítás látogatói számára: tilos levenni a maszkot és akár csak megkóstolni a standokon kiállított ételeket a koronavírus-járvány során életbe léptetett korlátozások miatt – jelentették be a szervezők kedden.

Több tíz millió látogatót és több száz kiállítót várnak az ötnapos eseményre, amely augusztus 11-én kezdődik a hongkongi kongresszusi és kiállítási központban.

A kiállítás területén nem lesznek étkezőhelyiségek, és valamennyi látogatónak maszkot kell viselnie kell a közegészségügyi és járványügyi korlátozások miatt

– közölte Sophia Chong, a világkiállítást szervező Kereskedelemfejlesztési Tanács (TDC) megbízott vezérigazgatója.

Megértjük, hogy a látogatók szeretnék megkóstolni a kiállított ételeket. 

Reméljük, hogy a kiállítást ismét meg tudjuk rendezni a világjárvány után is, amikor már biztonságosan és egyszerűbb higiéniai szabályokkal összhangban tudjuk ezt megtenni – tette hozzá.

A döntés egy nappal azután született, hogy a hongkongi kormányzat korlátozással, de engedélyezte a város népszerű rögbikupája, a Hong Kong Sevens szurkolóinak, hogy novemberben részt vegyenek a csapatok mérkőzésein: 

italt szabad lesz fogyasztani, de tilos lesz étkezni a stadion lelátóin, és minden korty ital elfogyasztása után maszkot kell viselni.

Sophia Chong nem aggódik a kiállításon bevezetett intézkedés következményei miatt, mivel az étkezési tilalmat már a tavalyi rendezvényen is alkalmazták.

„Az idei gasztronómiai világkiállításon ugyanannyi kiállító lesz, mint a tavalyi eseményen” – hangsúlyozta a vezérigazgató.

Hongkongban a szigorú kínai járványügyi előírásokhoz hasonlóan „zéró tolerancia” jellegű korlátozások vannak érvényben. A harmadik éve tartó karantén során továbbra is szigorú határőrizeti és közösségi távolságtartási előírásokat érvényesítenek a hatóságok: tilos például a négy főnél nagyobb társaságok gyülekezése a nyilvános helyeken, éttermekben, kávézókban.

Nyitókép: Illusztráció, cápauszonyból készített ételeket néznek járókelők a bangkoki kínai negyed egyik éttermének kirakatában – Fotó: Narong Szangnak/MTI/EPA

#Külföld#hongkong#gasztronómia#világkiállítás#koronavírus#maszk

Címlapról ajánljuk