Külföld

Vádat emeltek a hulahoppozás közben halálra késelt kilencéves kislány ügyében

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 1. 7:30

Egy 22 éves, gazdag családból származó litván férfi ölte meg a rendőrség szerint a brit kislányt. 

Vádat emeltek egy 22 éves litván férfi ellen emberölés miatt annak a kilenc éves kislánynak a halála miatt, akit hulahoppozás közben késeltek halálra csütörtökön az angliai Boston városában – jelentette a helyi sajtó. A Lincolnshire megyei rendőrség szóvivője bejelentette:

Ma este vádat emeltek a 22 éves Deivida Skebas ellen, a kilencéves Lilia Valutyte megölése miatt.

A szóvivő közlése szerint a férfit helyi idő szerint szombaton kora délután tartóztatták le fegyveres rendőrök Boston városában. Elfogásában a lakosságtól kapott információk is segítették a hatóságokat. A férfi bírósági meghallgatását hétfőn tartják.

A férfit azután fogták el, hogy a rendőrség közzétett három fényképet, amiket térfigyelő kamerák rögzítettek, és a hatóságok akkori közlése szerint egy olyan férfi látható rajtuk, aki kapcsolatba hozható a kilencéves kislány ügyével.

Húga előtt ölte meg

Ahogy arról az rtl.hu korábban beszámolt, a kislányt ötéves húga előtt késelte halálra gyilkosa, miközben a két kislány egy csendes macskaköves utcában hulahoppozott, ahol szépségszalonok, könyvelőirodák és kávézók vannak. A hatóságok egyelőre nem közölték, hogy mi állhatott a gyilkosság hátterében.

Skebas volt barátnője a The Times című brit lapnak elmondta: a fiatalember felsőközéposztálybeli családból származik, szüleit üzletemberként jellemezte. Beata Sapuskaite elmondása szerint Skebas Litvániában tanult, és dolgozni érkezett Angliába, majd egészségügyi problémák miatt visszautazott Litvániába, ahonnan nemrég tért vissza Bostonba.

A The Sun című bulvárlap információi szerint a meggyilkolt kislány családját a rendőrség egy titkos helyen bújtatta el. Egy közeli barátjuk elmondása szerint a család attól retteg, hogy ők is célpontok lehetnek, és meg akarják védeni másik kislányukat.

Nyitókép: Helyszínelő dolgozik a gyilkosság helyszínén. Fotó: Joe Giddens/PA Images via Getty Images

#Külföld#gyilkosság#emberölés#kislány#boston#anglia

Címlapról ajánljuk