Külföld

Egy kertben, egy fán találták meg a repülőből kieső másodpilóta holttestét

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 1. 14:55

A pilóta kényszerleszállást kezdett el végrehajtani, de mire földet ért, társa már nem volt a gépen. 

Meghalt egy 23 éves férfi, miután vagy kiesett, vagy kiugrott egy repülőgépből, ami éppen kényszerleszállásra készült egy amerikai repülőtéren – jelentette a helyi sajtó. Charles Hew Crooks holttestét csak több órával az eset után találták meg, egy családi ház hátsó kertjében, egy fán.

Crooks egy tíz utas szállítására alkalmas CASA CN-212 Aviocar típusú gép fedélzetén volt, amikor a pilóta jelezte a légiirányításnak, hogy problémájuk van a futóművel, és kényszerleszállást kell végrehajtaniuk – közölte az amerikai légi hatóság (FAA). A beszámolók szerint az egyik kerék esett le a futóműről. A gépen csak a két pilóta volt.

A pilóta – akinek nevét nem hozták nyilvánosságra – végül sikeres kényszerleszállást hajtott végre az észak-karolinai Raleigh-Durham nemzetközi repülőtéren. A jelenetről több helyi televízió is felvételeket készített.

Amikor a gép leszállt, a másodpilóta már nem volt a gépen. A fiatalember holttestét majdnem öt órával később, a repülőtértől nagyjából 45 kilométernyire találták meg, egy családi házas területen, egy ház hátsó kertjében. A testet a helyi hatóságok elmondása szerint azután találták meg, hogy egy ottani lakos jelezte, hogy valami furcsa hangot hallottak a kertjük felől.

Egy, a környéken élő család a WRAl televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy éppen otthon voltak, amikor hangos puffanást hallottak kintről, de akkor nem láttak ott semmit. Pár órával később rendőrök lepték el a környéket, és a kertjükben megtalálták egy fán Crooks holttestét.

A fiatalemberen nem volt ejtőernyő, és egyelőre nem lehet tudni, hogy a nagyjából ezer méteres magasságból lezuhant férfi esés közben halt meg, vagy a becsapódás ölte-e meg. A helyi hatóságok elmondása szerint egyelőre azt sem tudni, hogy a fiatalember kiesett, vagy kiugrott a gépből.

Nyitókép: 6ABC

#Külföld#repülőgép#kizuhant#kiesett#egyesült államok

Címlapról ajánljuk