Külföld

Egy nyolcéves kislányt is megtámadtak a cápák

rtl.hurtl.hu

2022. július 9. 16:47

Idén eddig már 39 emberre csaptak le a vízi ragadozók, közülük 6-an haltak meg.

Az elmúlt napokban egymás után érték a strandolókat a cápatámadások, amiből több halálos kimenetelű volt. Múlt hétvégén egy 68 éves osztrák nyugdíjas kezét és lábát tépte le a vízi ragadozó Egyiptomban. Az asszony még ki tudott evickélni a partra, de végül szívrohamban meghalt. Az esetről, amit magyarok is végig néztek, megrázó felvétel készült.

Pár száz méterre onnan egy román nőt is megölt egy cápa, egy floridai tinit pedig magával rántott a mélybe. Ő túlélte, de a lábát amputálni kellett, csütörtökön viszont már megtette az első lépéseket.

A The Sun című brit bulvárlap most térképre tette az idén eddig dokumentált eseteket. Ezek szerint 39 embert, köztük egy nyolcéves kislányt, támadtak meg a cápák, közülük hatan belehaltak a sérüléseikbe.

Ennek ellenére a cápatámadások extrémritkák, kivéve talán Floridában, ahol a 39 esetből 11 történt. Szakértők szerint ennek az lehet az oka, hogy a térségnek nagyon hosszú a partja, ami végig tenger, vagyis a nagy számok törvénye alapján történhet itt több cápatámadás. Ha kíváncsi, hol csaptak le a tengeri ragadozók az emberekre, az alábbi térképen követheti nyomon.


Nyitókép:  lindsay_imagery / Getty Images

#Külföld#cápatámadás#egyiptom#florida

Címlapról ajánljuk