Külföld

Megtette az első lépéseket a floridai pomponlány, akinek jobb lábát szétmarcangolta egy cápa

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. július 9. 10:57

A 17 éves Addisont június 30-án támadta meg egy cápa, jobb lábát térd fölött amputálni kellett.

A gyógyulás útjára lépett a 17 éves Addison Bethea, miután súlyos sérüléseket szenvedett egy cápatámadásban június végén, írja a People magazin.

A fiatal lányt június 30-án támadta meg egy nagyméretű cápa, miközben fésűskagylót keresett a floridai Keaton Beach közelében. A lány jobb lábát szétmarcangolta a cápa, harapások olyan súlyosak voltak, hogy térd fölött amputálni kellett a sérült végtagot.

Alig egy nappal a sikeres műtét után Addison megtette első lépéseit járókeret segítségével, erről július 7-én egy videót is megosztottak a családja által indított „Küzdj, mint Addison” című Facebook-oldalon.  


„A kislányunk ma megtette az első lépéseit, és sikerült végigmennie a folyosón!” – írta a családja. 

Ő egy igazi harcos, semmi sem fogja megállítani abban, hogy visszanyerje az életét.

A kórház korábban azt közölte, hogy az amputáció lehetővé teszi a tinédzser számára, hogy lábprotézist viseljen a későbbiekben.

Addison egy kicsit elkeseredett, amikor először értesült a rá váró amputációról, de édesanyja, Michelle Murphy később azt mondta, lánya elfogadta, hogy ez a legjobb a számára.

Addison pár nappal ezelőtt a CNN-nek beszélt az őt ért támadásról. A lány elmondta, hogy miután magához ocsúdott a kezdeti sokkból, megpróbálta elkergetni a cápát.


„Tudtam, hogy orrba kell ütni őket, hogy leszálljanak rólad” – mondta. Bár ez nem sikerült neki, de elkezdte arcon ütni, majd a szemét böködni. Szerencsére a bátyja a közelben volt, és tudott segíteni neki: beúszott sikoltozó húgához és leszedte róla a cápát.

A gyógyuláshoz vezető út hosszú lesz, de a lánynak jók az esélyei. „Addison pompomlány és teniszező, kiváló fizikai állapotban van” – közölte korábban a kórház, ahol kezelik. A lány szülei egy GoFundMe-oldalon gyűjtenek pénzt az orvosi költségek fedezésére. 

Nyitókép: Fight Like Addison / Facebook

#Külföld#cápa#cápatámadás#florida

Címlapról ajánljuk