Nincs vége, újabb embert ölt meg egy cápa Egyiptom népszerű üdülőhelyénEgy második halálos támadás is történt ugyanazon a napon az egyiptomi tengerparton, amikor a 68 éves osztrák nő életét veszítette.
Külföld

Nincs vége, újabb embert ölt meg egy cápa Egyiptom népszerű üdülőhelyén

rtl.hurtl.hu

2022. július 3. 16:53

Egy második halálos támadás is történt ugyanazon a napon az egyiptomi tengerparton, amikor a 68 éves osztrák nő életét veszítette.

Újabb halálos cápatámadás történt Egyiptom Vörös-tengeri partvidékén – közölte vasárnap az egyiptomi környezetvédelmi tárca.

Az egyiptomi hatóságok már szombaton lezárták az ország vörös-tengeri partvidékének egy szakaszát egy nappal azután, hogy cápa oltotta ki egy osztrák nő életét szintén Hurghada közelében, Szahl Hasis településnél. A tragikus esetről sokkoló videófelvétel is készült.

A legfrissebb értesülések szerint a második cápatámadás is pénteken történt, az áldozat állampolgárságát azonban nem tették közzé. Azt sem tudni, hogy ugyanannak a tengeri ragadozónak a számlájára írható-e mindkét támadás.

A helyi média szerint makócápára (fenti képünkön) gyanakodnak, ami akár négy méteresre is megnőhet. Egy makócápa 590 kilogramm súlyt is elérhet és óránként 70 kilométeres sebességgel képes úszni.

A környezetvédelmi minisztérium vizsgálatot indított az incidensek ügyében. A helyi sajtó szerint az érintett partszakaszokon betiltottak mindenféle tengeri tevékenységet, ideértve a halászatot is.

A cápatámadások az utóbbi években viszonylag ritkák voltak Egyiptom vörös-tengeri partvidékén. 2020-ban egy fiatal ukrán fiú a karját, egy egyiptomi idegenvezető pedig a lábát vesztette el egy cápatámadásban. 2010-ben cápatámadás ölt meg egy európai turistát, és további cápatámadásokban sérült meg több turista a Hurghadával szemben fekvő Sarm es-Sejknél. Egyiptom vörös-tengeri üdülőhelyei, köztük Hurghada és Sarm es-Sejk népszerűek az európai turisták körében.

Nyitókép: Röviduszonyú makócápa (Isurus oxyrinchus)

#Külföld#cápatámadás#egyiptom#tengerpart

Címlapról ajánljuk