Külföld

Videón, ahogy egy rendőr lelő egy baltával rátámadó férfit

rtl.hurtl.hu

2022. június 21. 11:56

Egy szót sem szólva támadt rá. Az esetet az amerikai rendőr testkamerája valamint a szolgálati autójában lévő fedélzeti kamera is rögzítette. 

Baltával támadt egy férfi egy rendőrre az amerikai Illinois államban található Naperville városában, akinek kamerái videóra vették, ahogy több lövéssel megöli a rátámadó férfit – jelentette a helyi sajtó.

A rendőr egy közlekedési szabálysértés miatt megállított autóssal szemben intézkedett, amikor váratlanul egy autó állt meg mellette, majd abból kipattant egy férfi, aki egy szót sem szólva rárontott, a kezében egy fejszével.

A rendőr hátrálni kezdett, majd azonnal lőni kezdett és gyors egymásutánban hat lövést adott le a rátámadó férfira, aki összeesett, majd jajgatva elterült a földön. A rendőr bejelentette az esetet, és perceken belül erősítést érkezett, és a látszólag mozogni képtelen férfit hasrafektették, majd megbilincselték.


Pillanatokkal később már a mentősök is megérkeztek, és mentőautóba rakták a lelőtt férfit, akit kórházba vittek, ahol már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a 28 éves Edward Samaan miért támadt rá látszólag teljesen véletlenszerűen a rendőrre, aki korábbról nem is ismerte. A férfi autójában több bőröndöt is találtak, de a rendőrség azt nem közölte, hogy azokban mit találtak.

Samaan testvére az ABC7 televízió híradójának csak annyit mondott az esettel kapcsolatban, hogy „minden érintettől bocsánatot kérünk”.

Nyitókép: YouTube / OfficialNapervilleIL

#Külföld#rendőr#lövés#balta#fejsze#támadás#egyesült államok

Címlapról ajánljuk