Külföld

Majmok támadtak a szoptató anyára, elrabolták és megölték egy hónapos gyerekét

rtl.hurtl.hu

2022. június 21. 10:52

Anyja éppen otthon szoptatta gyermekét, amikor a vadállatok rájuk támadtak. 

Meghalt egy egy hónapos csecsemő, akit majmok raboltak el, miközben édesanyja az otthonában szoptatta Tanzániában – jelentette a helyi sajtó. Falusiak igyekeztek visszaszerezni a gyereket, aki a kórházban belehalt az elrablása közben szerzett sérüléseibe.

Az eset június 18-án, szombaton a Gombe Nemzeti Park szomszédságában található Mwamgongo faluban történt – írta a The Citizen. A tanzániai lap cikke szerint a kisfiút éppen a ház előtt ülve szoptatta édesanyja, Shayima Said, amikor egy csapat majom jelent meg a háznál, és elvették a nőtől a gyermeket.

A lapnak egy helyi rendőrparancsnok elmondta:

Valóban így történt. A gyerek az anyjával volt a ház előtt, amikor egy majomcsapat szállta meg a házat, és elvitték.

James Manyama elmondása szerint a nő ekkor sikítozni kezdett, és falusiak jelentek meg, hogy segítsenek neki visszaszerezni a gyermeket. Amikor odaértek, a gyerek az egyik majom karjaiban volt, és amikor erővel vissza akarták szerezni, a csecsemő fej- és nyaksérüléseket szenvedett.

A csecsemőt végül sikerült visszaszerezni, és egy közeli kórházba szállították, ahol azonban már nem tudták megmenteni az életét.

Az esettel kapcsolatban a rendőrparancsnok megjegyezte, hogy a faluban nem számít szokatlannak, hogy vadállatok szállják meg a települést, a nemzeti park közelsége miatt. Az esetről szóló beszámolókban azt nem közölték, hogy milyen majmok támadtak a gyerekre. 

Nyitókép: Egy majom ásít a tanzániai Gombe Nemzet Parkban 2012 októberében. Fotó: Anup Shah / GettyImages

#Külföld#majom#támadás#csecsemő#haláleset#tanzánia

Címlapról ajánljuk