Külföld

Részegen széttörte autóját, azonnal egy kereskedésbe ment, hogy eladja

rtl.hurtl.hu

2022. június 1. 7:51

A „szuperrészeg” amerikai férfi úgy akarta eladni a járművet, hogy hiányzott róla egy kerék. 

Ittas vezetés vádjával tartóztattak le egy 30 éves férfit az amerikai Indiana államban, miután széttört autóját megpróbálta eladni egy kereskedésben, közvetlenül az után, hogy száz feletti tempóval karambolozott vele egy autópályán – jelentette a helyi sajtó.

Jordon Mattingly helyi idő szerint hétfőn délután háromnegyed ötkor zúzta le autóját Evansville városánál. A rendőrségre több bejelentés is érkezett, hogy össze-vissza autózik egy autópályán, majd egy szemtanú közölte, hogy a férfi több mint száz kilométer óránkénti tempóval nekicsapódott a középső elválasztó korlátnak. Az ütközés után az autó füstölni kezdett, egyik kereke kidurrant, de a sofőr csak ment tovább.

Mint kiderült, a sofőr egy közeli autókereskedéshez hajtott, ahol alig negyed órával a baleset után megpróbálta eladni az összetört autóját. A helyszínre kiérkező rendőrök közlése szerint a „szuperrészegként” jellemzett férfi alkoholtól bűzlött, és míg beszéltek vele, többször majdnem orra esett.

Mattingly a rendőröknek azt állította, hogy csak egy italt ivott, de később bevallotta, hogy „sokat”, miután az alkoholszonda kimutatta, hogy a megengedett mérték háromszorosával ült autóba. Eleinte még azt is tagadta, hogy összetörte volna az autóját.

A helyi sajtó megemlítette, hogy a férfi a Miami Marlins amerikai baseballcsapat edzőjének, Dan Mattinglynek a fia. A férfi két évvel korábban azzal került be a helyi sajtóba, hogy majdnem meghalt egy ritkának számító májbetegségben, amit alkoholfogyasztása váltott ki. A Indy Star című lap akkor beszámolója szerint Mattingly abbahagyta az ivást, mert elmondása szerint „nem akar újra átesni ezen”.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó:  Yaraslau Saulevich / GettyImages

#Külföld#részeg sofőr#ittas vezetés#autókereskedés#baleset#karambol

Címlapról ajánljuk