Külföld

Az észak-koreai vezetés szerint javult az országban a járványhelyzet

rtl.hurtl.hu

2022. május 29. 10:53

Vasárnap csaknem 90 ezer embernél jelentkeztek lázas tünetek.

Észak-Korea vezető tisztségviselői vasárnap a járványellenes korlátozások felülvizsgálatáról tárgyaltak, miközben úgy értékelték, hogy javult a járványhelyzet az országban azóta, hogy elismerték az első koronavírusos fertőzést – jelentette az állami média.

A Koreai Munkapárt politikai bizottságának ülésén, amelyen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető elnökölt, „pozitív értékelést adtak a járványhelyzet ellenőrzéséről és javulásáról az egész országban, és megvitatták a járványellenes helyzet folyamatos stabilizálásának és javításának kérdéseit” – közölte a KCNA állami hírügynökség.

Észak-Korea a második egymást követő napon nem jelentett újabb halálesetet a lázas betegek között, és közölte, hogy 

vasárnap 89 500-nál több embernél jelentkeztek lázas tünetek. Ez a szám 11 nappal ezelőtt még csaknem 400 ezer volt.

Az elszigetelt országban ebben a hónapban szükségállapotot hirdetettek és országos zárlatot rendeltek el, ami az oltóanyagok, az orvosi ellátmányok és az élelmiszerek hiánya miatti aggodalmakat táplálja.

Észak-Korea szerte erőfeszítéseket tettek a járványellenes intézkedések megerősítésére, beleértve az esővíz összegyűjtését, a vírusnak ellenálló gyógyszerek vizsgálatát és karanténhelyek felállítását – közölte a KCNA.

Nyitókép: MTI/EPA/KCNA

#Külföld#észak-korea#kim dzsongun#koronavírus

Címlapról ajánljuk