Külföld

„19 halott gyerek, ez a te hibád” – keményen nekimentek egy konzervatív politikusnak egy texasi étteremben

rtl.hurtl.hu

2022. május 28. 19:40

Ted Cruz nemrég felszólalt egy fegyvertartáspárti konferencián.

„19 halott gyerek, ez a te hibád” – ezekkel a szavakkal mentek neki Ted Cruznak egy houstoni étteremben, nem sokkal azután, hogy Texas állam republikánus szenátora beszédet mondott az NRA nevű fegyverlobbi konferenciáján, ahol Donald Trump is felszólalt.

Cruz több republikánus felszólalóval ellentétben nem látott problémát abban, hogy fellépjen a konferencián, amit a 21 halottat követelő lövöldözés után három nappal tartottak a tüntetők gyűrűjében. Az is elhangzott itt, hogy az iskolai lövöldözéseket úgy lehetne megoldani, hogy még több fegyvert adnak az amerikaiak kezébe. Cruz arról beszélt, hogy nem a fegyverek tehetnek az erőszakról.

Benjamin Hernandez először egy fotót kért a szenátorral, aztán szembefordult vele, és elkezdte kritizálni. Végül a biztonsági őrök vezették ki az étteremből. A férfi később arról beszélt, hogy neki is kényelmetlen volt a beszélgetés, de úgy érezte, fel kell szólalnia az áldozatok érdekében.

A konfrontációról készült videót alább lehet megnézni:

Az RTL Híradó nemrég arról tájékoztatott: egyre több részlet derül ki az Egyesült Államok történelmének második legvéresebb iskolai lövöldözéséről. Szemtanúk szerint a rendőrök nem álltak a helyzet magaslatán.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#ted cruz#étterem#usa#texas#lövöldözés#iskola

Címlapról ajánljuk