Külföld

Le kellett fújni a fegyvertartás rajongóinak koncertjét Texasban, mert egy kivételével az összes zenész lemondta a fellépést az iskolai lövöldözés miatt

rtl.hurtl.hu

2022. május 28. 20:52

Nem tartották jó ötletnek, hogy alig napokkal a tragédia után lépjenek fel az eseményen.

Elmaradt az NRA Jó Öreg Szabadságkoncertje, miután a hétből hat fellépő visszamondta a szereplést. a fegyvertartást népszerűsítő szervezet alig pár nappal azután szervezett konferenciát Texasba, hogy az állam egyik iskolájában 19 gyereket és két tanárt lőtt le egy támadó.

Az egyik fellépő Twitteren erősítette meg a hírt. A bulit szombat este tartották volna, ám a szervezet nem közölte hivatalosan, hogy az elmarad – de megszüntették annak honlapját. 

Ezen felül a jegyet vásárlóknak egy emailt küldtek körbe, amiben közölték velük, hogy a jegyek árát visszaigényelhetik. Először Don McLean, az American Pie című legendás sláger előadója mondta vissza a fellépést, őt követte öt társa. Végül csak a kevéssé ismert Jacob Bryant countryénekes maradt a fellépők sorában, így nem volt értelme megtartani az eseményt.

Az NRA konferenciáján többek között Donald Trump és Ted Cruz is beszédet mondtak. Előbbi azt szorgalmazta, hogy még több fegyvert adjanak az amerikaiak kezébe, míg utóbbi arról beszélt, hogy a fegyvertartásnak és a fegyveres erőszaknak nincs közük egymáshoz.

Nyitókép: AP Photo / Michael Wyke

#Külföld#nra#fegyvertartás#koncert#texas#lövöldözés

Címlapról ajánljuk