Külföld

Gyerekkel reklámozta magát a texasi lövöldözésnél használt fegyver gyártója

rtl.hurtl.hu

2022. május 27. 18:20

A tömeggyilkosság után a cég zárolta közösségi felületeit.

Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól.

A texasi iskolai lövöldözésnél használt gépkarabély gyártója ezzel a bibliai idézettel reklámozta magát néhány nappal a keddi tömeggyilkosság előtt. A hirdetéshez egy fénykép is tartozott, amelyen egy „Csirkefogó” feliratú pulóvert viselő kisgyerek egy puskát fog a kezében.


A cég, a Daniel Defense az egyik legnagyobb magántulajdonú fegyvergyártó az Egyesült Államokban – írja a Guardian. Szintén általuk gyártott fegyvert használt az a tömeggyilkos is, aki 2017-ben 58 embert ölt meg egy Las Vegas-i countryzenei fesztiválon.

Néhány éve a cég alapítója, Marty Daniel arról beszélt a Forbes-nak, hogy a Sandy Hook általános iskolában 2012-ben történt lövöldözés feltornázta az eladásaikat. „Ez egy szörnyű eset volt, és nem használjuk fel az ilyen szörnyűségeket az eladásaink növelésére, de amikor az emberek azt látják, hogy a politikusok a fegyvertartás szigorításáról beszélnek, akkor ettől tartva elmennek és fegyvereket vásárolnak” – mondta.

A texasi lövöldözés után is emelkedtek a fegyvergyártók részvényárfolyamai, a Daniel Defense ugyanakkor zárolta Twitter-fiókját, korlátozta a hozzászólás lehetőségét Facebook oldalán, és lemondta részvételét a Nemzeti Fegyverszövetség pénteki houstoni konferenciáján.

#Külföld#texasi lövöldözés#lövöldözés#fegyver#reklám#gyerek

Címlapról ajánljuk