„Az osztrákok már nem tankolnak, vissza Ausztriába!” – Az osztrák lap szerint így küldött haza egy autóst egy magyar benzinkutasA Kronen Zeitung szerint volt olyan osztrák, aki pénteken is hatósági áras benzint tankolt.
Külföld

„Az osztrákok már nem tankolnak, vissza Ausztriába!” – Az osztrák lap szerint így küldött haza egy autóst egy magyar benzinkutas

rtl.hurtl.hu

2022. május 27. 14:01

A Kronen Zeitung szerint volt olyan osztrák, aki pénteken is hatósági áras benzint tankolt. 

Péntektől csak magyar rendszámmal, illetve forgalmi engedéllyel lehet a magyar benzinkutaknál hatósági áras üzemanyagot tankolni, ez sok osztrákot idegesített fel. A Kronen Zeitung péntek kora délután a kialakult helyzetről megjelent cikke szerint annyian akartak még az utolsó pillanatban feltankolni az olcsó üzemanyagból, hogy a határhoz közeli benzinkutaknál leállt a forgalom. A lap szerint „a teljesen leterhelt benzinkútkezelők csak magyar járműveket engedtek be, a külföldieket pedig visszafordították.”

A lap megszólaltatta a bécsi illetőségű Ramona M. nevű autóst, aki eredetileg szerdán szeretett volna átruccani Sopronba, tankolási szándékkal. A hosszú várakozási idő megrémítette, így csütörtökön újra próbálkozott, azonban egy OMV-kútnál sem benzin, sem gázolaj nem volt, az újratöltésre pedig túl sokat kellett volna várnia. Egy Shell-kútnál is szerencsét próbált, azonban a lap szerint már ez a töltőállomás is ostrom alatt volt, a forgalom leállt, Ramona M. szerint már semmi sem működött. Ugyanez a kép fogadta egy MOL-kútnál is, ahol ráadásul két osztrák veszekedett, mivel egyikük előreengedett valakit. Így üres autójával visszatért Ausztriába. 

Pénteken azonban újra nekifutott: pénteken ismét átjött Magyarországra, bár ekkor már életbe lépett a kormányzat szigorítása. A kiválasztott Shell-kút kezelője azonban bekopogott az ablaktáblán és tört német nyelven azt mondta: 

Az osztrákok nem tankolnak, vissza Ausztriába!

A fiatal nő végül egy OMV-benzinkúton szerencsével járt. Annyira, hogy a lap szerint végül a szabályozás ellenére

hatósági áron tudott üzemanyagot venni. 

A csütörtökön bejelentett kormányzati intézkedésekről bővebben itt olvashat.

Hozzászólna? Látogassa meg Facebook-oldalunkat!

Nyitókép: Faludi Imre / MTVA / MTI

#Külföld#benzinárstop#ausztria#tankolás#benzin#ma

Címlapról ajánljuk