Külföld

„Az osztrákok már nem tankolnak, vissza Ausztriába!” – Az osztrák lap szerint így küldött haza egy autóst egy magyar benzinkutas

rtl.hurtl.hu

2022. május 27. 14:01

A Kronen Zeitung szerint volt olyan osztrák, aki pénteken is hatósági áras benzint tankolt. 

Péntektől csak magyar rendszámmal, illetve forgalmi engedéllyel lehet a magyar benzinkutaknál hatósági áras üzemanyagot tankolni, ez sok osztrákot idegesített fel. A Kronen Zeitung péntek kora délután a kialakult helyzetről megjelent cikke szerint annyian akartak még az utolsó pillanatban feltankolni az olcsó üzemanyagból, hogy a határhoz közeli benzinkutaknál leállt a forgalom. A lap szerint „a teljesen leterhelt benzinkútkezelők csak magyar járműveket engedtek be, a külföldieket pedig visszafordították.”

A lap megszólaltatta a bécsi illetőségű Ramona M. nevű autóst, aki eredetileg szerdán szeretett volna átruccani Sopronba, tankolási szándékkal. A hosszú várakozási idő megrémítette, így csütörtökön újra próbálkozott, azonban egy OMV-kútnál sem benzin, sem gázolaj nem volt, az újratöltésre pedig túl sokat kellett volna várnia. Egy Shell-kútnál is szerencsét próbált, azonban a lap szerint már ez a töltőállomás is ostrom alatt volt, a forgalom leállt, Ramona M. szerint már semmi sem működött. Ugyanez a kép fogadta egy MOL-kútnál is, ahol ráadásul két osztrák veszekedett, mivel egyikük előreengedett valakit. Így üres autójával visszatért Ausztriába. 

Pénteken azonban újra nekifutott: pénteken ismét átjött Magyarországra, bár ekkor már életbe lépett a kormányzat szigorítása. A kiválasztott Shell-kút kezelője azonban bekopogott az ablaktáblán és tört német nyelven azt mondta: 

Az osztrákok nem tankolnak, vissza Ausztriába!

A fiatal nő végül egy OMV-benzinkúton szerencsével járt. Annyira, hogy a lap szerint végül a szabályozás ellenére

hatósági áron tudott üzemanyagot venni. 

A csütörtökön bejelentett kormányzati intézkedésekről bővebben itt olvashat.

Hozzászólna? Látogassa meg Facebook-oldalunkat!

Nyitókép: Faludi Imre / MTVA / MTI

#Külföld#benzinárstop#ausztria#tankolás#benzin#ma

Címlapról ajánljuk