Élő

Megmarad a KATA, élesítik a reklámadót, forgalmit kell mutatni a benzinkutak kasszájánál – tudósítás a Kormányinfóról

rtl.hurtl.hu

2022. május 26. 14:42

Több mint 800 milliárd forint bevételt vár a kormány a most kivetendő különadókból. A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely ismerteti a részleteket. Kiderült, megmarad a KATA, csak korlátozzák, hogy ki veheti igénybe, és olyan szektorokat is megadóztatnak, amelyekről Orbán Viktor szerdai bejelentésében nem volt szó.

Az emelkedő kamatok és az emelkedő árak miatt a bankok és a nagy multicégek nagyobb haszonra, extra proftra tesznek szert – mondta Orbán Viktor kormányfő szerdán közzétett Facebook-videójában. A miniszterelnök szerint ugyanis „a háború elhúzódik, a brüsszeli szankciós politika nem javul”, ezek együtt pedig drasztikus áremelkedéshez vezetnek. 

Orbán elmondása szerint a bankok, a biztosítók, az energiacégek, a nagy kereskedelmi láncok, a légitársaságok és a telekommunikációs cégek nyereségére fognak különadókat kivetni. Részletekről azonban még nem beszélt, ez Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszterre vár, aki csütörtök délutánra Kormányinfót hirdetett. Ezt élőben közvetítjük itt, az rtl.hu-n.

Nyitókép: Balogh Zoltán/MTI

 

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#kormányinfó

Címlapról ajánljuk