Külföld

„Nem akart iskolába menni, de mondtuk neki, hogy muszáj” – a texasi iskolai mészárlás áldozatai

rtl.hurtl.hu

2022. május 25. 11:43

Sok család több órával a texasi Uvalde városban történt iskolai lövöldözés után sem tudja, hogy gyermekeik életben vannak-e. 

Egy 18 éves férfi legalább 19 kisgyereket és két tanárt ölt meg helyi idő szerint kedden a texasi Uvalde város egyik általános iskolájában. Az áldozatok azonosítása azonban lassan halad, és az iskolába járó diákok szülei kénytelenek voltak órák hosszat várakozni teljes kétségbeesésben és bizonytalanságban, nem tudva, hogy gyermekeik életben vannak-e.

Az ABC News riportere, Mireya Villarreal elmondta, az iskolánál összegyűlt sok szülő, nagyszülő és barát közül többen tőlük próbáltak meg információkat szerezni. Brandon Elrod a tízéves lányát kereste, a riporter elmondása szerint már annyira kétségbeesett volt, hogy azt kérdezte tőle, tudja-e, hogy hol található a hullaház.


Később a lány egyik osztálytársának egyik szülője közölte, hogy Makeena Lee Elrod a halálos áldozatok között van.

Makenna Lee Elrod

Az első gyerek, akit halottként azonosítottak, a tízéves Xavier Lopez volt. A KSAT információi szerint a fiú édesanyja pár órával a lövöldözés előtt látogatta meg az iskolában a gyereket, egy díjátadó ceremónián. 


Közben a szülők sorban álltak, hogy DNS-mintákat adjanak, és megkönnyítsék a gyerekek azonosításán dolgozó hatóságok munkáját. 


Eleinte eltűntként tartották nyilván a tízéves  Eliahana 'Elijah Cruz' Torrest is. Nagyapja a Fox News amerikai hírtelevízió riporterének elmondta, hogy a kislány a lövöldözés napján nem akart iskolába menni, de közölték vele, hogy muszáj bemennie. Később kiderült, ő is az áldozatok között van. 


A tízéves Amerie Jo Garza szülei szintén órákon át kutattak a tízéves lány után, mielőtt a helyi hatóságok közölték velük, hogy életét veszítette a lövöldözésben – mondta el mostohaapja az ABC Newsnak. Angel Garza a Facebook-oldalán közölte:

Köszönöm mindenkinek az imákat, és a megtalálásához nyújtott segítséget. Meglett. Már az angyalok között repül a magasban. 

A kislány nagymamája a Daily Beast című lapnak elmondta, a lövöldöző akkor ölte meg, amikor a lány a 911-es segélyhívót akarta hívni. Azonnal meghalt. Legjobb barátnője mellett ült, akit Amerie vére teljesen beborított. 


Nyitókép: Twitter

#Külföld#texasi iskolai lövöldözés#áldozatok#ma

Címlapról ajánljuk