Külföld

Tornádó sújthatott le Németországra

rtl.hurtl.hu

2022. május 21. 8:03

Egy halottja és negyven sérültje van az erős viharoknak.

Legalább egy ember meghalt és mintegy negyvenen megsérültek – közülük tízen súlyosan –, amikor erős viharok sújtottak le pénteken Németország nyugati részére.

Több településen tornádó söpörhetett végig, de ezt a német meteorológiai szolgálat még nem erősítette meg. A közösségi médiában felvételek jelentek meg a feltételezett tornádóról, törmelékek keringtek a levegőben.


Wittgertben egy 38 éves férfi belehalt a fejsérüléseibe, miután egy elárasztott pincében áramütést szenvedett és elesett. A 150 ezres Paderbornban, félúton Frankfurt és Hamburg között mintegy 40-en sérültek meg. A régióban fennakadások vannak a vasúti és közúti közlekedésben. Hellinghausenben a templomtornyot tépázta meg a vihar.

Számtalan ház teteje megsérült, a szél lefújta a cserepeket, kilométerekre sodorta a szigetelőanyagokat. A rendőrség arra kérte a lakosságot, hogy maradjanak otthon: a meteorológiai szolgálat szerint folytatódik a viharos időjárás.

A Reuters hírügynökség azt írja: a meteorológusok szerint a szélsőséges időjárást az Afrika felől érkező meleg, és az Észak-Európából jövő hűvösebb levegő találkozása okozza.

Nyitókép: Friso Gentsch/picture alliance via Getty Images

#Külföld#németország#vihar#tornádó#Időjárás

Címlapról ajánljuk