Külföld

Kitiltották Oroszországból Joe Bident

rtl.hurtl.hu

2022. május 21. 16:40

Összesen 963 amerikai állampolgár ellen rendeltek el beutazási tilalmat, így állnának bosszút a nyugati szankciók miatt.

 Az Egyesült Államok által folyamatosan bevezetett szankciókra válaszul hozzunk nyilvánosságra azoknak az amerikaiaknak a névsorát, akiknek állandó jelleggel tilos a beutazás az Oroszországi Föderáció területére – közli az MTI az orosz külügy közleménye alapján.

A kitiltottak között van Joe Biden amerikai elnök, Antony Blinken külügyminiszter és Lloyd Austin védelmi miniszter is. De nem utazhat Oroszországba William Burns, a CIA főnöke és Christopher Wray, az FBI-é sem.

Az orosz külügy szerint a Washington által tett ellenséges lépések bumerángként csapnak vissza az Egyesült Államokra. Az orosz külügyminisztérium a beutazási tilalommal sújtott kanadaiak listájára is felvett 26 új nevet, közöttük védelmi minisztériumi és hadiipari vezetőkét, de nem teheti be a lábát az országba Sophie Gregoire Trudeau, Justin Trudeau miniszterelnök felesége sem.

Az új kanadai listát azután tették közzé, hogy Kanada törvénytervezetet terjesztett be, amely megtiltaná a beutazást Vlagyimir Putyin elnöknek, valamit a kormány és a hadsereg mintegy ezer tagjának.

Nyitókép: illusztráció / Lee Yong-Ho / Pool/Anadolu Agency / Getty Images

 

#Külföld#joe biden#vlagyimir putyin#oroszország#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk