Külföld

Fiatal nők csábítottak el idős olasz férfiakat, hogy meglopják őket

rtl.hurtl.hu

2022. május 20. 15:08

A szolgálólányként a közelükbe férkőzött nők egy román bandának dolgoztak. 

Több mint egymillió eurót (380 millió forint) lopott el egy román banda idős olasz férfiaktól, akiket fiatal szolgálólányokkal csaltak tőrbe, hogy utána kiforgassák őket vagyonukból – jelentette az AP amerikai hírügynökség. A bandát egy összehangolt akcióban számolta fel négy európai ország rendőrsége – közölte az Europol.

A hatóságok közlése szerint a banda nagyrészt egy romániai család tagjaiból állt, akik olyan 70 és 90 év közötti férfiakat nézett ki célpontnak, akik nem tartották a kapcsolatot családtagjaikkal. A férfiakat szolgálólányként alkalmazott fiatal nők csábították el, akik az Europol közlése szerint „fizikai kapcsolatba léptek” az áldozatokkal.

Ezután pénzt kezdtek kérni különböző indokkal, leginkább orvosi kezelésekre, vagy egy beteg rokon megsegítésére. Akik nem adtak pénzt önként, azok közül többeket megzsaroltak. Volt olyan áldozat, aki kétszer is szívrohamot kapott, miután az őt elcsábító nő titokban váliumot adott neki, hogy társai ki tudják rabolni a házát.

A banda ellen indított akcióban az olasz, a német, a román és a holland rendőrség vett részt, az Europol támogatásával. A hatóságok csütörtökön 23 házban tartottak házkutatást, 13 gyanúsítottat fogtak el, és több iratot, és elektromos eszközt lefoglaltak.

Az Europol közlése szerint a banda több mint egymillió eurót csalt ki az idős férfiaktól. A pénzt ingatlanok, autók és arany vásárlásával mosták tisztára.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Olga Balynska / GettyImages

#Külföld#olaszország#idős férfiak#szolgálólány#fiatal nők#lopás#csalás#rablás#europol

Címlapról ajánljuk