Külföld

Osztrák lap: Ausztriából plusz kannákkal járnak át tankolni Magyarországra

rtl.hurtl.hu

2022. május 20. 11:22

Egyetlen tankolással akár 15 ezer forintot is meg lehet spórolni Magyarországon, hála az ársapkának.

Az osztrák Kronen Zeitung arról ír, hogy az üzemanyag literenkénti 60 centet is meghaladó árkülönbsége miatt töretlenül folytatódik a benzinturizmus Burgenlandból Magyarországra. A lap szerint egyetlen tankolással akár 30-40 eurót, átszámolva 11500 és 15 300 forint közötti összeget is meg lehet spórolni. 

A Kronen Zeitung szerint egyre több autós nyögi a magas üzemanyagárakat, főleg azok kerülhetnek nehéz helyzetbe, akik ingáznak és mindenképpen szükségük van autóra. „A közösségi médiában egyre gyakrabban hangzik el az a követelés, hogy a szövetségi kormány vezessen be végre üzemanyagár-plafont, ahogy azt Magyarország már megtette” – áll a cikkben.

Mint írják: míg Ausztriában jelenleg 1,80-2 euróba kerül egy liter benzin, Magyarországon egy liter maximum 480 forintba, átszámolva 1,24 euró körüli összegbe kerülhet, a kormány által meghatározott felső határnak köszönhetően. Így az osztrák árakhoz képest Magyarországon egyetlen tankolással – a tank méretétől függően – könnyedén meg lehet takarítani akár 30-40 eurót is. 

Az Ausztriában literenként 1,90-2,20 euróba kerülő gázolaj költségmegtakarítása is hasonló, mivel Magyarországon nagyjából mindössze 1,40 eurót kérnek egy literért. Sok burgenlandi ezért rendszeresen áthajt a határon, hogy feltöltse autóját, és élve a lehetőséggel, gyakran feltöltik a tartalék kannákat, állítja a Kronen Zeitung.

Az ÖAMTC ( Österreichischer Automobil-, Motorrad- und Touring Club) autóklub azonban azonban óvatosságra intette a benzinturistákat. 

Bár magánszemélyeknek nincsen törvényi szállítási limit, előfordulhat, hogy az egyes benzinkutak üzemeltetői korlátozzák az üzemanyag mennyiségét

– mondta a szervezet szóvivője.

Korábban körbejártuk, hogyan járnak át vásárolni Magyarországra a határ másik oldaláról. Ugyanis nem csak a benzin- hanem a bevásárlóturizmus is virágzik, erről bővebben itt olvashat.

Nyitókép: Olvasói fotó / RTL.hu

#Külföld#benzinárstop#üzemanyag#benzinturizmus#ausztria#burgenland

Címlapról ajánljuk