külföld

Drámai fotósorozat: ők az ostromlott Mariupol utolsó ukrán védői

rtl.hurtl.hu

2022. május 11. 17:15

A sebesült katonák az Azovsztal acélgyár bunkereiben rejtőznek, ahol se antibiotikum, se fájdalomcsillapító nincs már a kezelésükhöz.

Az orosz-ukrán háború eleje óta orosz ostrom alatt álló kelet-ukrajnai kikötővárost, Mariupolt védő ukrán alakulat, az Azov ezred sajtószolgálata osztotta meg az alábbi fotókat, amelyek a tengerparton lévő Azovsztal acélgyár alatti bunkerekben készültek. Itt rejtőznek a csaknem teljesen elfoglalt város utolsó ukrán védői, akiknek rohamosan fogy az élelmük, a lőszerük és a gyógyszereik.

A képeken látható, sebesült katonák számára már lényegében se antibiotikum, se fájdalomcsillapító nem áll rendelkezésre, hogy kezeljék a sérüléseiket. Arcukon mégis dac és remény látszik.

A felmentésükre azonban vajmi kevés esély van: az orosz offenzívával küzdő ukránok csak egy merész, éjszakai helikopteres akcióval tudtak utánpótlást küldeni számukra. A gyárban rejtőző civileknek azonban végül szabad elvonulást adott az orosz hadsereg.Nyitókép és a cikkben szereplő képek: Twitter

#külföld#orosz-ukrán háború#mariupol#azovstal#azov ezred#sebesültek

Címlapról ajánljuk