Külföld

Nagyot kaszált a Moderna: háromszorosára emelkedett a vakcinagyártó bevétele

rtl.hurtl.hu

2022. május 4. 21:19

Messze felülmúlta a Wall Street várakozásait.

Háromszorosára növekedett a Moderna bevétele 2022 első negyedévében, nagyrészt a covid elleni vakcináknak köszönhetően, írja az AP News.

A tavalyi időszakban 1,73 milliárd dollár bevételt könyvelt el a vállalat, míg az idei év első hónapjaiban 5,92 milliárd jött össze nekik.

A cég oltásait csak az USA-ban 217 millió alkalommal adták be a koronavírus ellen. A cég jelenleg arra vár, hogy fiatalkorúak számára is engedélyezzék az oltását az itteni hatóságok.

A Wall Street-i befektetőket is meglepte a bevételnövekedés: ők úgy becsülték, hogy a Moderna bevétele ebben az időszakban 4,5 milliárd dollár körül fog állni. Az AP emlékeztet: a bevétel mellett az utóbbi időszakban a cég költései is növekedtek a kutatási és a marketingpénzek miatt.

Az RTL Híradó nemrég arról számolt be: vizsgálja az Európai Gyógyszerügynökség, hogy van-e összefüggés a menstruációs ciklus zavara, valamint az mRNS oltások, azaz a Pfizer és a Moderna beadása között. A híradónak nyilatkozó szülész-nőgyógyász azt mondta, egyes páciensei arra panaszkodtak, hogy felborult a ciklusuk. A szakember szerint ez azonban nem tartós és nem is káros.

Nyitókép: Nikos Pekiaridis / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

 

#Külföld#moderna#profit#vakcina#koronavírus#bevétel#növekedés

Címlapról ajánljuk