Külföld

„Kijárási tilalmat” hirdettek a rómaiak a vaddisznók miatt

rtl.hurtl.hu

2022. május 3. 21:43

A legutóbbi támadás után intézkedéseket jelentett be a városvezetés.

Több észak-római városrészben nem mernek a lakók esténként az utcára menni a vaddisznók évek óta tartó jelenléte miatt – írja a Guardian.

Az érintett lakók egyik képviselője azt mondta, az állatok egyre közelebb merészkednek az emberekhez, és nemcsak éjszaka, de már nappal is az utcán sétálnak. A helyi közösségi oldalakon az emberek nem javasolják egymásnak, hogy este fél kilenc után kimerészkedjenek, mert ha történik velük valami, lehet, hogy nem lesz, aki észrevegye és segítsen rajtuk.

A legutóbbi áldozat egy nő, aki este 11 óra előtt kutyasétáltatás közben, egy kukánál vett észre kismalacokat – és az anyakocát, ami méregetni kezdte. A nő felkapta a kutyáját, és megpróbált elmenekülni, de közben az állat rátámadt és elesett. Végül egy autós felvette és kórházba vitte, könnyebb arc- és térdsérülésekkel kezelték.

A támadás után a városvezetés intézkedéseket jelentett be: elkerítik azokat a területeket, ahonnan a vaddisznók bemennek a városba, és gyakrabban viszik el a szemetet az érintett környékekről.

Illusztráció: iStock / Getty Images Plus

#Külföld#róma#vaddisznó#olaszország

Címlapról ajánljuk