Külföld

Egy négyéves holland fiú elkötötte anyja autóját egy kis kocsikázásra

rtl.hurtl.hu

2022. május 2. 7:40

Reggel felébredve megtalálta a slusszkulcsot, és arra gondolt, hogy mezítláb, pizsamában elmegy autózni egy kicsit. 

Megtaláltuk az új Max Verstappent.

Ezzel a felvezetéssel közölte a holland rendőrség, hogy egy négyéves kisfiú elcsórta édesanyja autóját szombat reggel Utrecht városában, majd még pizsamában és mezítláb kocsikázott egyet. Az autózásnak az vetett véget, hogy nekiütközött két parkoló autónak, ami után gyalog indult haza.

A rendőröket aggódó járókelők hívták a helyszínre, miután meglátták a hideg utcán egyedül sétáló kisfiút – írta a BBC. A fiút bevitték a rendőrkapitányságra, ahol forró csokit kapott, valamint egy teddymacit.

Ezután érkezett bejelentés egy közelben talált, magára hagyott autóról, ami látszólag nekiütközött két parkoló autónak. A járműről kiderült, hogy a fiú anyja nevére van bejegyezve.

Ekkor gondoltuk, hogy a fiú vezethette az autót.

Miután édesanyja a fiúért ment, a rendőrökkel együtt odamentek az autóhoz, és megkérdezték, meg tudja-e mutatni, hogyan működik. A kisfiú ekkor kinyitotta az autót a slusszkulccsal, amit berakott az indítóba, majd lábát a kuplungra és a gázpedálra rakta.

A rendőrség közlése szerint a fiú arra ébredt fel, hogy édesapja reggel elment dolgozni, megtalálta anyja slusszkulcsát, és elvette azt, hogy autókázzon egyet. A rendőrök azt tanácsolták a szülőknek, hogy mostantól dugják el a slusszkulcsot a gyerek elől.


Nyitókép: Instagram / politie_utrechtnoord

#Külföld#autó#kisgyerek#kisfiú#négyéves#hollandia#autózás

Címlapról ajánljuk