Külföld

Két és fél év börtönre ítélték Boris Beckert

rtl.hurtl.hu

2022. április 29. 17:12

Az egykori teniszcsillag hatalmas adósságot halmozott fel és megpróbálta elrejteni vagyona egy részét a hatóságok elől.

A volt wimbledoni bajnokot, a Nagy-Britanniában élő német teniszcsillagot, Boris Beckert két és fél év börtönbüntetésre ítélték, mert 2,5 millió font értékben vagyontárgyakat és kölcsönöket titkolt el, hogy elkerülje az adósságai kifizetését – számolt be a hírről a BBC.

Az 54 éves, hatszoros Grand Slam-bajnok tagadta, hogy megszegte volna a brit csődtörvényeket, miután 2017-ben csődöt jelentett, mert közel 50 millió fonttal tartozott a hitelezőinek.

Korábban írtunk arról, hogy Becker az ítélet szerint több százezer fontnyi összeget utalt el más számlákra egy céges bankszámlájáról, nem vallott be egy németországi ingatlant, elrejtett egy 825 ezer eurós bankhitelt, valamint egy számítástechnikai cégben meglévő részesedését.

Becker ellen húsz másik pontban is vádat is emeltek, egyebek mellett azzal vádolták, hogy elrejtette trófeáit, köztük a wimbledoni tornán szerzett díjait, valamint angliai és németországi ingatlanjait a hitelezői elől. Ám ezekben nem találták bűnösnek. 

A teniszező a per során elmondta, hogy vagyonának jelentős részét elvitte 2001-es válása, a gyermekeinek adott járandóságok, valamint apasági perének lezárása. Emellett saját bevallása szerint jelentős összeget vitt el luxus életvitelének fenntartása, aminek része volt egy havonta 22 ezer fontba (majdnem 10 millió forintba) kerülő wimbledoni ház bérlése is. 

Nyitókép: Boris Becker a bíróságra érkezik Londonban 2022. április 22-én. – Fotó: Getty Images

#Külföld#boris becker#tenisz#börtön#ítélet

Címlapról ajánljuk