Külföld

Véletlenül egy embernek küldték a város összes lakójának járó covidsegélyt

rtl.hurtl.hu

2022. április 27. 10:54

Majdnem 130 millió forintnak megfelelő összeget kapott a japán férfi, majd amikor jöttek visszakérni, csak széttárta a kezét. 

A koronavírusjárvány miatt Japánban több helyen is százezer jenes (280 ezer forint) egyszeri támogatást nyújtottak az embereknek. Így tett Abu városa is, ahol 463 háztartás jelezte, hogy igényt tartanának a segélyre.

A város így összesen 46,3 millió jent, azaz átszámítva nagyjából 130 millió forintot osztott szét. Azaz csak osztott volna. Az összeget ugyanis tévedésből csak egyetlen egy abui lakos bankszámlájára utalták át – írta a helyi sajtó.

A városvezetés közlése szerint az egyik önkormányzati dolgozó technikai hibát vétett a rendszerben. A polgármester elnézést kért az eset miatt, és újra elküldték a pénzt a 463 háztartásnak.

A rossz helyre került pénzt azonban a japánok legnagyobb meglepetésére nem tudják visszaszerezni. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a férfi, aki megkapta, csak annyit közölt a hatóságokkal, hogy az összeg „egy másik pénzintézet számlájára lett átutalva”, de azt, hogy ez pontosan mit is jelent, és azt, hogy emiatt miért nem tudja visszaadni a 130 millió forintnyi összeget már nem lehet tudni.

A hatóságok a helyi sajtóban megjelent információk szerint jelenleg vizsgálja a lehetőségeket, hogy miként is tudnák visszaszerezni a rossz helyre került pénzt.

Nyitókép: Tízezer jenes bankjegyek. Fotó: Akio Kon/Bloomberg via Getty Images

 

#Külföld#pénz#segély#támogatás#covid#koronavírus#járvány#japán

Címlapról ajánljuk