Külföld

Öt napig lógott egy kerítésre felszúrva, mindkét lábát amputálni kellett

rtl.hurtl.hu

2022. április 27. 12:41

A brit férfi le akarta vágni az utat hazafelé, amikor a baleset érte. Majdnem egy évvel később is arra vár, hogy a hatóságok munkaképtelenné nyilvánítsák, és állami segélyt kapjon. 

Mindkét lábát amputálni kellett egy 44 éves brit férfinak, aki öt napon keresztül lógott fejjel lefelé egy kerítésről az angliai Stoke-on-Trent városában, amire a bokájánál fogva szúródott fel – írta a Mirror. A brit bulvárlap beszámolója szerint a brit hatóságok a tavaly júniusban történt baleset után még mindig nem nyilvánították munkaképtelennek, és emiatt nem kapja meg az azzal járó segélyt.

Dale Whitehurst a Mirrornak elmondta, biztos volt benne, hogy a kerítésen lógva fog meghalni, ahogy arra várt, hogy valaki felfedezi a nehezen látható, fáktól takart, egy töltés mögött lévő kerítésen. A lap cikke szerint 112 órán át várt, és az orvosok elmondása szerint biztosan meghalt volna, ha még egy napot marad ott.

A férfi elmondta, hogy a vasúti sínek mellett található biztonsági kerítés tetején lévő tüske mindkét bokáját átszúrta, és úgy lógott fejjel lefelé. Hiába kiabált segítségért, amikor hallotta, hogy a közelben emberek sétálnak, senki sem ment oda hozzá, mobiltelefonját pedig nem érte el.

Próbálta kiszabadítani magát, de az elmondása szerint elviselhetetlen fájdalommal járt, és minden egyes próbálkozás után elvesztette az eszméletét. A harmadik nap már hallucinálni kezdett, és egy idő után biztosra vette, hogy ott fog meghalni a kerítésen lógva. 

Közben élettársa bejelentette az eltűnését, és keresni kezdték. Végül az ötödik nap megint hallotta, hogy emberek vannak a közelében, kiabálni kezdett, és ekkor végre megtalálták. Elmondása szerint a mentőknek és tűzoltóknak ki kellett vágniuk több fát is, hogy hozzáférjenek, és ki tudják menteni.

A férfit azonnal kórházba szállították, ahol elmondása szerint az orvosok a csodájára jártak, és egyikük még arra is engedélyt kért tőle, hogy megnézhesse a róla készült Röntgen-felvételt, mert ilyen esettel még soha életükben nem találkoztak.

Az orvosok végül kénytelen voltak levágni mindkét lábát: a balt 24 órán belül, a jobbat egy héttel később.

A férfi a Mirrornak elmondta, hogy a baleset óta nem tud dolgozni, de állami segélyt is alig kap, mert az erről döntő hatóságok még mindig nem nyilvánították munkaképtelennek. A brit munka- és nyugdíjügyi minisztériumnál a lapnak az esettel kapcsolatban csak annyit mondtak, hogy egy külső cég végzi a férfi vizsgálatát, és nem tudni, hogy mikor lesz meg annak az eredménye.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Kenny Williamson / GettyImages

#Külföld#baleset#kerítés#amputáció#egyesült királyság#anglia

Címlapról ajánljuk