Külföld

Karanténkórházzá alakították a sanghaji forma-1-es pályát

rtl.hurtl.hu

2022. április 26. 8:45

Majdnem 14 ezer ágy várja a covidos betegeket, és a vírushordozókat. 

Hatalmas sátrak lepték el a Kínai Nagydíjnak otthont adó sanghjai forma-1-es pályát, ahol egy majdnem 14 ezer embert befogadni képes karanténkórházat alakítottak ki a koronavírusos emberek és betegek számára - írta a helyi sajtó. A létesítményről készült légi felvételeken több tucatnyi sátrat lehet látni.

Fotó:  Yin Liqin/China News Service via Getty Images


A Shine News című, angol nyelvű sanghaji lap cikke szerint a hat kórház által üzemeltetett létesítménybe már meg is érkeztek az első betegek, ahova az első nap nyolcszáz embert szállítottak a hatóságok.

A koronavírus terjedése miatt szinte teljesen lezárt nagyvárosban korábban erősen kritizálták a helyiek a karanténközpontokban uralkodó állapotokat. A kínai állami sajtó kiemelte, hogy a versenypályán felhúzott kórházban megfelelő fürdőszobák lesznek, ügyelnek a higiéniára, „nagyjából különválasztják” a férfiakat és a nőket és a családok számára is külön részeket alakítanak ki. Emellett lehetőséget adnak majd a ruhamosásra is.

A nagyváros több mint egy hónapja megkezdett lezárását erősen kritizálták a sanghajiak, akik arra panaszkodtak, hogy nem jutnak elég élelemhez, és sokan közölték, hogy éheznek a legfejlettebbnek tartott kínai városban. Az erről szóló posztokat alig győzik törölni a cenzorok a kínai közösségi oldalakról.


Közben Pekingben is megjelent a koronavírus, és a kínai fővárosban élő emberek attól tartanak, hogy ott is hasonló lezárásokra kell számítani, mint Sanghajban. A pekingiek emiatt megrohanták az élelmiszerboltokat, és elkezdtek élelmet felhalmozni, annak ellenére, hogy a hatóságok igyekeznek mindenkit megnyugtatni, hogy lesz elég élelem mindenkinek. 

Nyitókép: Yin Liqin/China News Service via Getty Images

#Külföld#kína#sanghaj#lezárás#covid#koronavírus#járvány

Címlapról ajánljuk