Külföld

Matektankönyveket tiltottak be Floridában, mert féltek, hogy kimossa a gyerekek agyát

rtl.hurtl.hu

2022. április 16. 11:49

A kritikai rasszelméletet a liberálisok agymosási stratégiájának tartják.

 

Betiltottak 54 matematikai tankönyvet Floridában, mert azok az állami oktatási hatóság szerint nem felelnek meg annak a törvénynek, ami „tiltott témákat” és „kéretlen stratégiákat” nevez meg az oktatási anyagokban.

A „Florida ellenáll annak, hogy a kiadók kimossák a gyerekek agyát” címmel megjelent sajtóközleményben azt írta a Floridai Oktatási Minisztérium, hogy ezek a könyvek a kritikai rasszelméletet is behozták a tananyagba – utóbbi a rasszizmus amerikai történetét elemző, rasszizmusellenes tudományos irányzat.

Ezen felül sérelmezték, hogy a SEL, azaz a társadalmi érzelmi nevelés is része volt néhány ilyen könyvnek. Konkrét példákat nem hoztak fel a kifogásolt tartalmakra, és azt sem tették közzé, hogy pontosan melyik könyveket nem engedélyezik tanítani az iskolákban.

A demokraták azzal vádolják Florida kormányzóját, Ron Desantist, hogy a fentebb említett törvény bevezetésével politizálni akarja az oktatást az államban, míg a republikánusok szerint csak meg akarják védeni a gyerekeket a „liberális propagandától”.

Nyitókép: Getty Images

 

#Külföld#florida#iskola#rasszizmus#matematika#tankönyv#törvény#ma

Címlapról ajánljuk