Külföld

Kiderült, ki az a lány, akinek 1992-ben találták meg a holttestét Indianában

rtl.hurtl.hu

2022. április 15. 14:59

A hatóságokat az vezette nyomra, hogy egy testvére DNS-vizsgálatot csináltatott, hogy megismerje a származását.

Harminc év elteltével azonosították azt a lányt, akinek egy autóút mellé dobták ki a holttestét Indiana államban – 1992-ben.

A CBS beszámolója szerint a Boone megyei seriff hivatala sajtótájékoztatót tartott, ahol bejelentették: DNS-vizsgálattal sikerült megállapítaniuk, hogy a holttest az ohiói Margaret Ann Sniegowski-é, aki halálakor 17 éves volt. A holttestet egy farmer találta meg, a nyomozók szerint a Maggie becenevű lány akkor már több napja halott volt.

A halál okát harminc évvel ezelőtt nem sikerült megállapítani, bár a seriff szerint a megfojtására utaló jeleket találtak. A megyei halottkém most közölte: megvizsgálják, hogy az azóta rendelkezésre álló új technológiák eredményre vezethetnek-e a halál okának megállapításában. A hatóságok most arra összpontosítanak, hogy megtalálják a gyilkost és kiderítsék, ki dobhatta ki a holttestet az autóút felhajtójánál harminc évvel ezelőtt.

A hatóságokat az vezette nyomra, hogy a lány egyik testvére DNS-vizsgálatot csináltatott, hogy többet tudjon meg származásáról, ez alapján kiderült, hogy rokona lehet az ismeretlen lánynak. Ezután a nyomozók két másik testvértől is DNS-mintát vettek az azonosításhoz.

Maggie bátyja, Lenny Sniegowski elérzékenyült a sajtótájékoztatón. Azt mondta, húga gyönyörű, szerető, vicces, vidám ember volt, aki nem ezt érdemelte.

Nyitókép: Boone megyei seriff hivatala

#Külföld#amerikai egyesült államok#dns-vizsgálat#holttest#nyomozás#rejtély#gyilkosság

Címlapról ajánljuk