Külföld

Mégis támadnák az oroszok Kijevet, ha az ukránok szabotázst követnek el

rtl.hurtl.hu

2022. április 13. 21:27

A döntéshozatali központokat céloznák.

Az orosz fegyveres erők csapásokat fognak mérni a döntéshozatal központjaira, többek között Kijevben, ha az ukrán csapatok megkísérelnek szabotázst elkövetni és csapást mérni az oroszországi létesítményekre, mondta Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

„Látjuk az ukrán csapatok szabotázs- és csapásmérési kísérleteit az Oroszországi Föderáció területén lévő létesítmények ellen. Ha az ilyen esetek folytatódnak, az Oroszországi Föderáció fegyveres erői csapást fognak mérni a döntéshozatal központjaira, a többi között Kijevben, amelytől az orosz hadsereg eddig tartózkodott” – mondta.

Arról beszélt: a mariupoli kereskedelmi tengeri kikötőt teljesen „felszabadították” az Azov „náci alakulat” harcosaitól, a hajókon általuk fogvatartott összes túszt, köztük a külföldieket, kiszabadították. A tábornok szerint az ukrán hadsereg és az Azov maradványai Mariupolban blokád alá kerültek, „megfosztva a kitörés lehetőségétől”.

Ukrán hírszerzési források szerint bármelyik pillanatban megindulhat a döntőnek szánt orosz offenzíva az ország keleti részében. Videófelvételek alapján Moszkva jelentős erőket vont össze Harkiv környékén, a jelek szerint az ukrán csapatok bekerítésére törekszenek. Kijev azzal vádolja az orosz hadsereget, hogy vegyi fegyvert vetett be Mariupolban, ezt a hírt eddig független forrásokból nem erősítették meg. Erről az RTL Híradó is készített anyagot:

Nyitókép: AP Photo / Efrem Lukatsky

#Külföld#orosz-ukrán háború#mariupol#támadás#orosz#hadsereg

Címlapról ajánljuk