Külföld

A YouTube-on hangoztatta szélsőséges nézeteit a brooklyni metrótámadás gyanúsítottja

rtl.hurtl.hu

2022. április 13. 16:12

Frank James videóiban arról is beszélt, hogy embereket akar ölni, New York polgármesterét pedig a hajléktalanság miatt kritizálta.

A New York-i hatóságok már gyanúsítottként keresik a 62 éves Frank James-t a keddi New York-i lövöldözéssel kapcsolatban – írja a CNN.

Mint korábban megírtuk, Brooklynban egy metrószerelvényen füstbombákat dobott el egy fegyveres, majd tüzet nyitott az utasokra. A támadásban tízen sérültek meg, mintegy húszan pedig menekülés közben.

A New York-i rendőrség szóvivője elmondta, hogy a nyomozás jelenlegi állása szerint már gyanúsítottként keresik a férfit, aki egy Philadelphiában bérelt furgon kulcsát hagyta a helyszínen. A járművet megtalálták a metróállomás közelében, vizsgálják a hatóságok.

Az NBC szerint Frank James egy „igazság prófétája 88” nevű YouTube-csatornát működtetett, ahol gyakran adott hangot szélsőséges nézeteknek. Egy hétfőn közzétett videóban arról beszélt, hogy vágyat érez arra, hogy embereket öljön, de nem akar börtönbe menni.

Gyakran bírálta New York polgármesterét, az ellen is kikelt, hogy a városvezető szerinte nem tett eleget az ellen, hogy a metró ne legyen tele hajléktalan emberekkel. Azt állította, hogy maga is megtapasztalta a hajléktalanságot, egy videójában pedig azt mondta, hogy súlyos poszttraumás stressz-zavartól szenved.

#Külföld#lövöldözés#new york#brooklyn#metró#merénylet#támadás#youtube

Címlapról ajánljuk