Külföld

Egy pár felszállt egy hazafelé tartó repülőre, nagyot néztek, amikor landoltak

rtl.hurtl.hu

2022. április 7. 16:41

Egy egészen más országba érkeztek. 

Egy brit pár hazafelé repült Londonba a franciaországi Marseille városából, és nagyjából egy órája repültek, amikor a 41 éves Jessy Jezequel valami igazán meglepőre lett figyelmes. Mintha az egyik utaskísérő azt mondta, volna, hogy nemsokára megkezdik az ereszkedést Madrid repülőterére. Párja, a 33 éves Elise Mallia a brit sajtónak elmondta:

Azt hittük, hogy csak álmodta, de aztán feltűnt, hogy az utaskísérők spanyolul beszélnek. Amikor rákérdeztünk, közölték, hogy tényleg Madridba repülünk, és nem értettük, hogy ez mégis hogyan lehetséges.

Bármennyire is nem akarták elhinni, végül az otthonuktól 1300 kilométernyire, egy tejesen más országba érkeztek.

A pár a brit sajtónak elmondta, hogy a beszállókártyájukat háromszor is ellenőrizték, mielőtt felszálltak volna a Ryanair gépre, és ott sem tűnt fel senkinek, hogy Londonba, és nem Madridba szól a jegyük. Végül öt órával később érkeztek meg Londonba, miután a légitársaság biztosított számukra egy helyet egy Londonba tartó gépen.

A Ryanair szóvivője az esettel kapcsolatban kiadott közleményében azt mondta, hogy a pár a megfelelő kapuhoz érkezett, de nem követték a géphez kijelölt útvonalat, és egy tiltott helyen átmenve szálltak fel a rossz gépre. Ott pedig pont egy olyan helyre ültek le, ahol nem ült senki, és ezért nem tűnt fel az utaskísérőknek, hogy a párnak egy másik gépen kellene lennie.

A légitársaság kiemelte, hogy a gépek indulása előtt minden egyes alkalommal közlik, hogy a járat hova tart, és mennyi ideig fog tartani az utazás, hozzátéve, hogy a párnak erre fel kellett volna figyelnie. Minden utas saját felelőssége, hogy a megfelelő gépre szálljon fel – közölte a Ryanair.

Nyitókép: Utasok szállnak fel a Ryanir egyik járatára a madridi Barajas repülőtéren. Fotó: Denis Doyle/Bloomberg via Getty Images

#Külföld#repülés#utasszállító#london#marseilles#madrid#ryanair#légiközlekedés#egyesült királyság#franciaország#spanyolország#ma

Címlapról ajánljuk