Külföld

Egy kilométeren át húzta a földön az autó alá szorult haragosát egy brit férfi

rtl.hurtl.hu

2022. április 6. 21:20

A kegyetlen gyilkosságért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Legalább 30 évig börtönben marad az a brit férfi, aki London közelében egy lopott autóval szándékosan elgázolta a 25 éves Liam Dentet, akivel kisebb összetűzésbe keveredett egy kocsma előtt. A 22 éves Martin Eastwood áldozata beszorult az autó alá, így a földön húzta őt több mint fél mérföldön át, 50 km/órás sebességre is felgyorsítva.

Amikor Liam Dent kiszabadult, még tudatánál volt, de súlyos sérüléseket szenvedett. Mire a családja odaért, meghalt – derül ki a Guardian cikkéből.

A bírónő kizártnak tartotta, hogy Martin Eastwood ne vette volna észre, hogy a férfi az autó alá szorult. Egy szakértői vélemény szerint ennek olyan hatása volt, mintha behúzott kézifékkel haladt volna, és az is elképzelhetetlen, hogy Liam Dent kiabálását ne hallotta volna.

Martin Eastwood életfogytiglani börtönbüntetést kapott, amiből legalább harminc évet le kell töltenie, és ha ki is szabadul, utána még tíz évig nem vezethet autót. Barátja öt és fél év börtönbüntetést, 19 éves barátnője pedig két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott bűnrészességéért.

Az elhunyt férfi anyja, Stacey Dent a gyilkost szólította meg a tárgyaláson. Azt mondta: amikor meglátta az úton fekvő fiát, látta a sérüléseiből, hogy milyen fájdalmat kellett átélnie, és azt is, hogy nem fogja túlélni.

A szívem teljesen megszakadt, és úgy maradt. Minden nap sírok

– mondta az anya a bíróságon. A tárgyaláson kiderült az is, hogy Martin Eastwood 2018 szeptemberében egy biciklist gázolt el lopott autóval, 2019 áprilisában pedig egy másik férfit is lopott járművel ütött el.

Nyitókép: Metropolitan Police

#Külföld#egyesült királyság#gázolás#gyilkosság

Címlapról ajánljuk