Külföld

Videón, ahogy egy 74 éves nyugdíjas megruházza 38 éves szomszédját

rtl.hurtl.hu

2022. március 30. 10:56

Az idős brit férfi fellökte, megütötte és megrugdosta a fiatalabbat, akinek a felesége ijesztőnek találta, hogy a nyugdíjas férfi folyton körülötte sündörög. 

Két év pokol. Így jellemezte a 40 éves Lisa Miller, milyen volt élete az Easington nevű a csendes angliai faluban a házuknál rendszeresen feltűnő, 74 éves Richard Lanigan miatt. A nő a Daily Mailnek elmondta, hogy az idős férfival 2019-ben találkozott először, amikor a férfi a házuk melletti háborús emlékműnél lévő kerten dolgozott, és beszédbe elegyedett vele.

Attól a naptól kezdve folyamatosan ott volt, és beszélgetni akart velem.

Elmondása szerint volt, hogy a férfi becsöngetett hozzá, hogy megsétáltathatja-e a kutyáját, kérés nélkül bevitte az utcáról a kukájukat, és a ruháját dicsérte. A nő elmondta, kénytelenek voltak magas kerítést építeni a háborús emlékművel határos részre, ahol a férfi szinte minden nap megjelent, hogy ne tudja onnan bámulni Millert.

A nő végül megkérte, hogy hagyja őt békén, és azután a dolgok furcsa irányt vettek. Elmondása szerint Lanigan elkezdett kekeckedni velük, ami odáig fajult, hogy kitépett bár bokrot, amit a saját kertjükbe ültettek az önkormányzati tulajdonban lévő emlékmű szomszédságában, és végül a bokrok miatt az önkormányzat – aminek vezetője Lanigan felesége – is rájuk szállt, azt állítva, azokat törvénytelenül ültették el.

A haragossá vált viszony végül abban csúcsosodott ki, hogy a 74 éves nyugdíjas nekitámadt a nő 38 éves férjének a háborús emlékmű területén. Az erről készült videókon látni, ahogy az idős férfi többször is fellöki, ütlegeli és megrúgja a férfit, aki kétségbeesetten próbálja megállítani a támadást. Mindezt hatéves lánya is végignézte.


Az esetből végül bírósági ügy lett, aminek az lett a vége, hogy a nyugdíjast bűnösnek találták testi sértés vádjában, és a héten több mint 2300 fontos, azaz nagyjából egymillió forintos pénzbüntetésre ítélték. Emellett távoltartási végzést hoztak az ügyben, megtiltva Lanigannek, hogy a Miller házaspár házának közelébe menjen. Ez azt jelenti, hogy nem léphet a háborús emlékmű területére, amit a falusiak elmondása szerint úgy gondozott, mintha csak a gyereke lenne.

Nyitókép: Daily Mail

 

#Külföld#nyugdíjas#szomszéd#verekedés#verés#anglia

Címlapról ajánljuk