Külföld

Nyakon lőttek egy Mariupolból menekülő 11 éves lányt az orosz katonák

rtl.hurtl.hu

2022. március 27. 13:57

Családjával menekült autóval, amikor lőni kezdték az autójukat. 

Életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba egy 11 éves lányt Ukrajnában, akit orosz katonák lőttek nyakon, miközben családjával menekült az orosz ostrom alatt álló Mariupol városából – jelentette a CNN.

Az amerikai hírtelevízió Ukrajnában lévő tudósítója egy gyerekkórházban találkozott a súlyosan sebesült lánnyal és családjával. A kórház ablakait homokzsákok védik a robbanásoktól, és ahol az újszülötteket naponta többször is le kell vinni az óvóhelyként üzemelő alagsorba, amikor megszólalnak a légoltalmi szirénák.

A kislány anyja a CNN-nek elmondta, hogy március 16-án két lányával, valamint az anyósával együtt menekült Mariupolból. Két ismeretlen autójába ültek be hátulra. Elena Uralova elmondása szerint szerint több orosz ellenőrzőponton is átjutottak, azonban egy kanyarban orosz katonák elé kerültek, akik figyelmeztetés nélkül lőni kezdtek az autóra. A lánya ekkor sebesült meg.


Ezt azután vették észre, hogy a sofőr megállt, és feltett kézzel kiszálltak a járműből. Az orosz katonák, látva, hogy mit követtek el, elsősegélyben részesítették a kislányt, majd egy orosz ellenőrzés alatt álló kórházba vitték, ahonnan a Nemzetközi Vöröskereszt vitte át az ukrán kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A kislány orvosának elmondása szerint a gyerek már stabil állapotban van, és várhatóan nem lesznek maradandó testi sérülései. A CNN videójában látni, hogy a korábban tornászó kislány most alig bír mozogni, és a beszéd is nehezére esik, ugyanis a szája is megsérült a nyakát ért lövéstől.

A kórházban a CNN beszámolója szerint az elmúlt két hétben kilenc sebesült gyereket láttak el, köztük olyanokat is, akik végtagjaikat veszítették el.

Nyitókép: CNN

 

#Külföld#orosz-ukrán háború#kislány#polgári áldozat#civil áldozat#ukrajna#civilek#oroszország

Címlapról ajánljuk