Külföld

Vlagyimir Putyin: Nincs rossz szándékunk

rtl.hurtl.hu

2022. március 4. 13:32

Arra kérte a nemzetközi közösség tagjait, hogy normalizálják a kapcsolatukat Oroszországgal. Szerinte még profitálhatnak is a szankciókból.

„Nincs rossz szándékunk, nincs szükség a helyzet eszkalálására, korlátozásokra, minden kötelezettségünknek eleget teszünk” – mondta pénteken a CNN tudósítása szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki a nemzetközi közösséget arra szólította fel, hogy normalizálja kapcsolatát országával.

Úgy vélte, az Oroszország ellen hozott szankciók nem hatásosak, sőt, még hasznot is húzhatnak belőle. 

Csak módosítani kell néhány projektet, hogy további kompetenciákat szerezzünk. De az előttünk álló problémákat akkor is megoldjuk

– fogalmazott, azt megjegyezve: 

A végén még profitálunk is belőle, mert további kompetenciákra teszünk szert.

Hozzátette, hogy az orosz hadsereg minden eddigi akciója „csupán válasz volt néhány, az Orosz Föderációt ért barátságtalan lépésre”.

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön újabb szankciókat vezetett be az orosz elit nyolc tagjával és családtagjaikkal szemben. Az Egyesült Államokon kívül az Európai Bizottság, Franciaország, Németország, Olaszország, az Egyesült Királyság és Kanada is szankciókat jelentett be, amelyek egy részéhez a semlegességére mindig ügyelő Svájc is csatlakozott. 

Nyitókép: Alekszej Nyikolszkij/MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool

#Külföld#vlagyimir putyin#orosz-ukrán háború#ukrajna#oroszország

Címlapról ajánljuk