Külföld

Ukrajna azt állítja, hogy megsemmisítették a Zelenszkij megölésére küldött csecsen erőket

rtl.hurtl.hu

2022. március 2. 9:17

Az ellenőrizhetetlen tartalmú közlés szerint a háborút ellenző orosz titkosszolgáktól kaptak információt az ukránok.

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács vezetője azt állítja, hogy megsemmisítették a „Kadiroviták” néven ismert csecsen különleges erők tagjait, akiket Oroszország küldött Kijevbe, hogy megöljék Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt. Erről az Insider ír az ukrán kormányzati Stratégiai Kommunikációs Központ Telegram-csatornáján megjelent közlés alapján.

Olekszij Danyilov a beszámoló szerint azt mondta, hogy a KGB utódszervezeténél, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnál (FSZB) szolgáló személyektől kaptak információt, akik ellenzik az Ukrajna elleni orosz támadást. Danyilov állítása szerint két csoportra szakították a merénylőket, az egyik csoportot megsemmisítették Hosztomelben, a másik pedig tűz alatt van.

Az Ukrajna elleni orosz támadás kezdete óta számos olyan értesülés merült fel, melyek szerint merényletet próbálnak elkövetni Zelenszkij ellen. Az államfő maga is beszélt arról, hogy ellenséges szabotőrök érkeztek Kijevbe, akiknek ő az első számú célpontja, ennek ellenére marad a fővárosban. Hétfőn a The Times írt arról, hogy a Wagner-csoportként ismert orosz zsoldos hadsereg négyszáz tagja ment Kijevbe, hogy jelentős anyagi haszonért végezzen Zelenszkijjel.

Az ilyen állítások valódisága azonban a háborús körülmények közepette ellenőrizhetetlen.

Nyitókép: Ukrán államfői hivatal / Handout/Anadolu Agency via Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#ukrajna#oroszország#fszb#volodimir zelenszkij#merénylet

Címlapról ajánljuk