Külföld

Megérkezett Elonk Musk segítsége Ukrajnába

rtl.hurtl.hu

2022. március 1. 6:51

Starlink terminálok érkeztek Ukrajnába, hogy biztosítsák az internetszolgáltatást.

A BBC írta meg, hogy megérkeztek a műholdas internetszolgáltatást lehetővé tevő Starlink terminálok Ukrajnába. A Starlink az Elon Musk-féle SpaceX űripari cég világméretű műholdas projektje, amelyet a globális internetszolgáltatás céljára indítottak el. A terminálok segítségével a felhasználók hozzáférhetnek a Starlink internetszolgáltatásához.

Mikhajlo Fedorov, Ukrajna miniszterelnök-helyettese – aki egyben Ukrajna digitális átalakulásért felelős minisztere is – a Twitteren osztotta meg a hírt, egyben köszönetet mondott a SpaceX alapítójának, Elon Musknak. Utóbbi tweetben így reagált:

Szívesen!

Néhány napja Fedorov a Telegramon kérte a techmilliárdost, hogy biztosítson Ukrajnának Starlink állomásokat és hozzáférést a műholdas internethez.

„Kedves Elon Musk! Amíg ön a Marsot próbálja gyarmatosítani, addig Oroszország Ukrajnát! Amíg az ön rakétái sikeresen landolnak az űrből, orosz rakéták támadják meg az ukrán óvodákat és kórházakat! Támogatásra van szükségünk. Arra kérem, hogy biztosítsa Ukrajnának a Starlinket! Állomásokat és a lehető leghamarabb hozzáférést a műholdas internethez” – írta Fedorov. Arra is kérte Muskot, hogy forduljon Oroszországhoz, mert az épeszű oroszok tisztelik őt.

Nyitókép: Mihajlo Fedorov / Twitter

 

#Külföld#orosz-ukrán háború#ukrajna#starlink#elon musk#spacex

Címlapról ajánljuk