Külföld

Koronavírus: a jövő héten minden korlátozás megszűnik Angliában

rtl.hurtl.hu

2022. február 20. 7:14

Hatályukat vesztik a lakossági szabadságjogokat korlátozó, még érvényben lévő utolsó járványügyi intézkedések.

A jövő héten megszűnhet a koronavírus-járvány megfékezésére korábban hozott összes korlátozás Angliában – közölte az MTI tudósítása szerint a londoni miniszterelnöki hivatal vasárnap.

 A Downing Street tájékoztatása szerint Boris Johnson miniszterelnök várhatóan hivatalosan is bejelenti, hogy a jövő héten hatályukat vesztik a lakossági szabadságjogokat korlátozó, még érvényben lévő utolsó járványügyi intézkedések.

Az ország a kormányzati beavatkozások gyakorlatáról áttérhet a személyi felelősség elvének alkalmazására, 

és ezt a sikeres oltási kampány, valamint a koronavírusról rendelkezésre álló tudásanyag bővülése tette lehetővé.

A lezárások és egyéb nem gyógyszertudományi jellegű beavatkozások életmentő fontosságúak voltak abban az időszakban, amikor a tudósok és az orvosok világszerte az új variánsok észlelésén és az e vírusváltozatokra adandó válaszintézkedéseken dolgoztak, ám e zárlatok is jelentősen megterhelték az emberek életét és megélhetését – áll a miniszterelnöki hivatal vasárnapi közleményében.

A Downing Street kiemeli, hogy 

a jelenléti oktatás korlátozása hátrányos hatást gyakorolt a gyerekek tanulmányi előmenetelére, mentális egészségi állapotára, fejlődésére, sőt jövőbeni kereseti lehetőségeire is.

A legutóbbi adatok egyértelműen a nagy-britanniai koronavírus-járvány visszavonulását mutatják. A szaktárca kimutatása szerint a brit felnőtt lakosság kétharmada – 38 millió ember – már a koronavírus elleni oltás mindhárom adagját megkapta.

Nyitókép: Boris Johnson látogatása egy oltóközpontban  2021. December 29-én. Fotó: Geoff Pugh – WPA Pool/Getty Images

#Külföld#covid#koronavírus#korlátozás#anglia#boris johnson

Címlapról ajánljuk