Külföld

Méterekre a fürdőzőktől zuhant a vízbe egy helikopter Miami Beach egyik strandján

rtl.hurtl.hu

2022. február 20. 5:43

A jelenetről a helyi rendőrség tett közzé videót. 

Három ember megsérült, amikor vízbe zuhant egy helikopter a floridai Miami Beach egyik strandján – közölték a helyi hatóságok. A szombaton, helyi idő szerint déluátn egy óra után perccel történt esetről a helyi rendőrség videót tett közzé.

A felvételen látszik, hogy a Robinson R44 típusú gép a fürdőzők egy csoportjától csak méterekre csapódott a vízbe. A strandolók közül senki sem sérült meg.


A helyi tűzoltóságok közlése szerint a helikopterben hárman voltak. A pilótának nincsen komolyabb sérülése, két utasa azonban gerinctörést szenvedett. Mindegyiküket kórházba szállították – mondta el egy tűzoltósági szóvivő az NBC amerikai televíziónak. 

A szóvivő közölte: ha a helikopter ötven méterrel arrébb csapódik be, tömegszerencsétlenség történt volt, több halottal.

Egy szemtanú a CNN amerikai hírtelevíziónak elmondta, hogy a pilóta magánál volt, és ki tudott szállni a helikopterből, de utasai már sokkal rosszabb állapotban volt, és „majdhogynem eszméletlennek” tűntek.

Egy brit férfi a Twitter-oldalán tett közzé fényképet a baleset utáni pillanatokról:

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a gép miért zuhant le. A FAA amerikai légügyi hatóság vizsgálatot indított a baleset okainak kiderítésére. A strand érintett részét a hatóságok lezárták.  

Nyitókép: Miami Beach Police

#Külföld#helikopter#miami#strand#baleset#zuhanás

Címlapról ajánljuk