Külföld

Videón a görög partoknál lángoló komp, tizenegy embert még mindig keresnek

rtl.hurtl.hu

2022. február 19. 8:46

A hajóval 239 utas és 51 fős személyzet utazott.

Mentőhajókkal menekítettek ki több mint 270 embert az Euroferry Olympia nevű komphajó fedélzetéről – írta a BBC. A lap szerint sikerült kiszabadítani azt a két teherautó-sofőrt is, akik a raktérben rekedtek. 

A komp a görögországi Igumenica kikötőjéből tartott a kelet-olaszországi Brindisi felé, amikor tűz ütött ki egy autófedélzeten. A görög parti őrség tájékoztatása szerint az olasz Grimaldi Lines cég tulajdonában lévő kompon 239 utas és 51 fős személyzet tartózkodott. Tizenegy ember eltűnt, róluk egyelőre semmit sem tudni. 

 

A parti őrség közleménye szerint folyik a mentés az eltűntek felkutatása után.

Az incidens helyi idő szerint pénteken hajnali fél öt körül történt a Korfutól északra fekvő Erekousza sziget közelében, Görögország és Albánia között. Az utasok azt mondták, hogy hatalmas lángok csaptak fel, a fedélzeten kitört a pánik.

A tűz olyan nagy és gyors volt, hogy öt perccel a kitörése után kezelhetetlenné vált a hajón tartózkodók számára

– közölte a Felice Lodovico Simona Cicchetti, az olasz vámrendőrség ezredese, aki maga is részt vett a mentésben.

A komp százötvenhárom járművet – közöttük számos teherautót – szállított. Az utasok közül sokan bolgár, román és török állampolgárok, a legénység tagjai pedig olasz és görög állampolgárok.

A délutáni órákban az 1995-ben épített, 183 méter hosszú hajón még mindig tomboltak a lángok, a parti őrség által készített légi felvételeken az elfeketedett fedélzeten kiégett teherautókat lehetett látni.

A tűz okai még nem ismertek, az ügyben vizsgálatot indítottak. A Grimaldi Lines szerint a tűz abban a rakodótérben keletkezett, ahol a gépjárművek parkoltak. A vállalat közleménye szerint nem történt olajszennyeződés, és a hajó stabilitása sem károsodott a tűzeset miatt.

Nyitókép: Euronews Youtube-csatornája

 

 

#Külföld#komp#baleset#hajóbaleset#tenger#olaszország#görögország

Címlapról ajánljuk