Külföld

Két áldozata van a Lengyelországban dúló ítéletidőnek

rtl.hurtl.hu

2022. február 17. 16:59

Két munkás vesztette életét, amikor Krakkóban feldőlt egy toronydaru, de az ország többi részén is pusztított a viharos szél.

Két ember életet vesztette Krakkóban, amikor az erős szél miatt eldőlt egy építkezésen használt toronydaru. A daru dőléséről korábban videót tettünk közzé.

A húsz méter magas darut a viharos szél borította fel, a baleset következtében két építkezésen dolgozó ember életét vesztette, további két munkás pedig megsérült.

A Lengyelországban pusztító szél a házakat sem kímélte. Az ország nyugati részén található Dobrzycában több tucat lakóház tetejét megrongálta, volt, ahol teljesen le is szakította.

 A helyiek szerint a tornádó körülbelül öt perc alatt felforgatott mindent, a tetők leszakadt fém- és faelemei csak úgy röpködtek a levegőben. A falu egyik lakója szerint:

Olyan volt, mintha kövek hullanának az égből.

Az tűzoltóság tájékoztatása szerint több mint 1400 alkalommal riasztották őket országszerte kidőlt fák és leszakadt tetők miatt.

A LOT két belföldi járatának Budapesten kellett leszállnia a viharos szél miatt. A repülőgépeket megtankolták, később továbbindulhattak Varsóba.

 

#Külföld#Baleset-bűnügy#szélvihar#Időjárás#lengyelország#károk#daru

Címlapról ajánljuk